Skip to main content

Către: Agenția Națională pentru Protecția Mediului Dolj, D.S.P. Dolj, Comisariatul Garzii de Mediu- Dolj, ISU Oltenia- Dolj, Administrația Bazinală de Apă Dolj, Sistemul de Gospădărire a Apelor Dolj, C.J. Dolj, Primaria Craiova

Craiova nu e groapă de gunoi! Vrem să trăim nu vrem să murim!

Mirosul emanat de Groapa de gunoi de la Mofleni deterioreaza calitatea aerului din zonă prin poluanții emiși în atmosferă si pune in pericol sanatatea doljenilor si umbreste toate obiectivele turistice de maxim interes din Dolj!
Oltenii doresc ca vocea lor sa fie auzita si dorintele lor sa fie respectate!
1.Suspendarea autorizatiei de mediu firmei Eco Sud SA, administratorul gropii de gunoi a Moflenilor, pentru,ca o primă etapă în procesul prin care autoritățile doljene, vor putea declanșa procesul închiderii și relocării proiectului de salubritate din zona actuală.
2. Dezbatere publică reală cu toti cetatenii direct si indirect afectati de acest focar de infectie, bazată pe studii temeinice (unele independente) și pe argumente științifice solide care să fundamenteze decizia de inchidere si mutare a Gropii de gunoi de la Mofleni, care afectează din punct de vedere sanitar, ecologic, urbanistic și economic nu doar Municipiul Craiova, ci și zonele rezidențiale limitrofe.
Groapa de gunoi se află la aproximativ 4 km de zona centrală a orașului și în proximitatea unor obiective importante si investiti de zeci de milioane de euro (Parcul Tineretului,Whater Parc Craiova,Stadionul Ion Oblemenco,Stadionul de Atletism,Sala Polivalenta si unități de învățământ aflate in aceasta zona precum Seminarul Teologic de la Mofleni și Școala Gimnazială Bucovăț.
Este vorba de un impact pe care mii de locuitori ai acestor localități cat si turistii veniti in Craiova l-au resimțit din plin, acuzându-l deja în repetate rânduri, plângerile lor fiind legate deocamdată doar de mirosurile pestilențiale degajate de groapa de gunoi, mirosuri care antrenate de curenții de aer au fost resimțite chiar și în centrul municipiului Craiova, uneori chiar dincolo de acesta.

De ce este important?

Craiova nu e groapa de gunoi!!!
Vrem sa traim nu vrem sa murim!
Mirosul emanat de Groapa de gunoi de la Mofleni deterioreaza calitatea aerului din zonă prin poluanții emiși în atmosferă si pune in pericol sanatatea doljenilor si umbreste toate obiectivele turistice de maxim interes din Dolj!