Skip to main content

Către: Parlamentul României

Validarea alegerilor electorale cu prezență la vot, începând cu 50%+1 - Votul de neîncredere

O democrație, funcționează pe principiul acordului a unei jumătăți+1, în orice domeniu, în orice situație care cere o alegere comună.
Este foarte importantă această modificare, dacă s-ar introduce și o lege a votului de neîncredere, care să impună guvernului să întrebe electoratul de ce nu a votat, prin niște chestionare, folosind baza de date a cnp-urilor pentru logare și creând o platformă pe care să fie urcat chestionarul. Întrebările din chestionar trebuie alcătuite de către toate partidele politice, inclusiv cele din opoziție. Toate întrebările care au o opțiune de răspuns cu peste 50% și dacă s-a participat la sondaj în proporție de 50%+1, acea opțiune se va pune în aplicare prin OUG. Tot ce este sub 50% dar peste 35% se pune în dezbatere spre votul parlamentului. În tot acest timp, se va creea o buclă din care politicienii pot ieși, numai dacă îndeplinesc toate condițiile ieșirii de sub votul de neîncredere.

De ce este important?

Votul este o opțiune, care se poate exprima în mai multe feluri:
-direct prin prezență la vot și acordare vot
- prin absență neavând încredere în candidați.
Dacă tu ști că pe fiecare listă, de la fiecare organizație politică, există cel puțin un candidat care are un dosar penal, a fost condamnat pentru o infracțiune, are legături cu lumea interlopă etc.. ești îndreptățit să nu îți exprimi votul fizic, acordând astfel, un vot de neîncredere. Dacă validarea alegerilor ar fi făcută, dacă prezența la vot, este mai mare de 50%+1, atunci și această exprimare electorală este contorizată și ar bloca abuzurile politice.

Cum va fi inmânată

online