Skip to main content

Către: M.A.I., Parlamentarii de Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, I.P.J. Sibiu

Siguranta noastra in trafic. STOP alcool la volan!

Monitorizarea activa a participantilor la traficul rutier pe tronsonul Agnita -Sibiu DJ106 prin testarea pentru consum de alcool si stupefiante .
Anularea permisului de conducere fara drept de recuperare in cazul in care evenimentul rutier s-a produs pe fondul consumului de alcool si/ sau stupefiante .
Inchisoare cu executare pentru autorii evenimentelor rutiere din care rezulta victime daca se constata ca exista concentratie de alcool si eliminarea plafonului de 0.80 g/l alcool pur in sange .

De ce este important?

Consumul de alcool reprezintă una dintre cauzele frecvente de conturbare a capacității de conducere, deși există tendința de a se subestima rolul său.
Legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Haideti sa ne asiguram impreuna ca tuturor celor depistati cu concentratie de alcool si/sau stupefiante la volan le va fi automat anulat permisul de conducere fara drept de recuperare.
De asemenea in cazul in care din evenimentul rutier rezulta victime cerem reanalizarea legii si acordarea de inchisoare cu executare fara posibilitate de reducere a pedepsei.

In 25.02.2021 pe tronsonul Agnita -Sibiu DJ 106 in zona cartierului Bavaria la ora la care locuitorii de pe Valea Hartibaciului, din Agnita pana la Sibiu, se indreapta spre locul de munca, un sofer baut trimite doi tineri in spital .
Extras din presa locala:
Stire initiala ora 07:49!
“Două persoane au fost rănite într-un accident, în zona Bavaria, din cauza unui șofer băut.
Accidentul s-a petrecut la kilometrul 6, în zona Bavaria, potrivit autorităților care s-au deplasat la fața locului. Din primele informații, ar fi implicate trei autovehicule, transmite Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.
Două persoane primesc îngrijiri medicale și sunt, la acest moment, conștiente.
Actualizare.Un șofer, în vârstă de 36 de ani, care conducea pe direcția Agnita -Sibiu nu a păstrat distanța de siguranță, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar în fața sa, de un sibian de 35 de ani, pe care l-a proiectat într-un alt autoturism condus regulamentar din sens opus, de un sibian în vârstă de 36 de ani. Șoferii care conduceau regulamentar au fost răniți și transportați la spital.
Șoferul care nu ar fi păstrat distanța este din Roșia și prezintă o concentrație de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, relatează Elena Welter, din partea poliției Sibiu.
Traficul este blocat total în continuare.”

Acesta este doar unul dintre evenimentele rutiere datorate consumului de alcool.
Cei doi tineri putem fi oricare dintre noi sau cei dragi noua atata timp cat viziunea " Zero alcool la volan " nu reprezinta decat o sintagma, un tiltu de ziar, nu un MOD DE VIATA.

Actualizări

2021-02-27 10:44:00 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2021-02-26 20:59:34 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2021-02-26 19:49:36 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2021-02-26 19:17:15 +0200

S-a ajuns la 10 semnături