Skip to main content

Către: Primaria Municipiului Craiova si R.A.A.D.P.F.L Craiova

Accesul Animalelor de Companie în Parcurile din Craiova: O Luptă Împotriva Inegalității Sociale

Conform regulamentului privind parcurile administrate de R.A.A.D.P.F.L. Craiova, animalele de companie nu au accesul permis in Gradina Botanica. De asemenea, noul "Fantasy Park" ce va fii inaugurat pe data de 1 Iunie, va interzice de asemenea accesul cu animalele de companie. Aceste detalii reies dintr-o discuție pe care am purtat-o personal cu actualul primar Lia Olguta Vasilescu dar si din acest proiect de hotarâre a consiliului local: 

https://eprim.ro/portal/craiova/stiri.nsf/All/E2BD368D5199E9A0C2258B2D002FCA10 

Prin link-ul de mai sus, puteți depune online o adresa directa către Primăria Municipiului Craiova si sa va adresați nemulțumirile cu privire la interdicțiile ce vor intra in vigoare. 

Considerăm că interdicția actuală:

- Este discriminatorie și afectează în mod nedrept proprietarii de animale de companie, limitându-le accesul la spațiile verzi din oraș.

- Nu promovează un stil de viață sănătos, deoarece, în lipsa unui parc în apropiere, majoritatea oamenilor fac mai puțină mișcare în jurul locuinței, afectând atât starea lor fizică, cât și cea mentală. Fantasy Park si Grădina Botanica se afla in doua dintre zonele cu o densitate a populației uriașă. 

- Nu permit animalelor de companie sa faca suficienta mișcare pentru a fi sănătoase, iar interdicția accesului lor în parcuri le limitează posibilitățile de a face exerciții fizice si a socializa, afectând negativ starea lor de bine.

- Ignoră impactul negativ asupra sănătății fizice a animalelor de companie, care sunt adesea nevoite să parcurgă distanțe lungi pe asfaltul fierbinte în timpul verii, ceea ce poate cauza arsuri dureroase la nivelul lăbuțelor.

- Ignoră rolul important al animalelor de companie ca sursă de sprijin emoțional și vindecare pentru mulți dintre noi. Aceste animale ne oferă dragoste necondiționată, alinare în momentele dificile și un sentiment de conectare profundă, fiind adesea membri indispensabili ai familiilor noastre. Interzicându-le accesul în parcuri, le privăm pe acestea și pe stăpânii lor de o sursă vitală de bunăstare și de un spațiu sigur pentru socializare și activități în aer liber.

Prin această petiție, cerem autorităților locale să ia în considerare:

- Revizuirea regulamentelor privind accesul animalelor de companie în toate parcurile Craiovei, adoptând o abordare modernă și incluzivă, cu condiția respectării unor reguli clare de igienă și comportament responsabil.

- Educarea deținatorilor ce nu respecta regulile de colectare a dejecțiilor animalelor, trebuie sancționata! Aceasta inițiativa poate fi luata de Primăria Municipiului Craiova folosind un numar larg de metode, cum ar fii patrule ale Politiei Locale, sau amplasarea si monitorizarea zonelor de interes prin camere video.

- Organizarea de campanii de educare a publicului cu privire la importanța respectării regulilor de conviețuire cu animalele de companie.

- Investirea în amenajarea spațiilor verzi pentru a le face mai prietenoase pentru animalele de companie. 

- Țarcuri special amenajate destinate animalelor de companie trebuie amplasate in toate cartierele Craiovei, astfel incat pe o raza de 15 minute de mers pe jos, orice locatar sa poata ajunge la o astfel de facilitate. 

De ce este important?

Deținătorii de animale de companie din Craiova au opțiuni limitate pentru a-și plimba și a le oferi animalelor lor exerciții fizice și socializare.

Spațiile verzi sunt esențiale pentru o viață sănătoasă. Atât oamenii, cât și animalele de companie au nevoie de mișcare și de contact cu natura pentru a fi fericiți și sănătoși. Lipsa spațiilor verzi dedicate animalelor sau interzicerea accesului in parcuri le limitează posibilitățile de a face exerciții fizice sau socializa dar si de a se relaxa, afectând negativ starea lor de bine.

Animalele de companie sunt membri ai familiilor noastre. Ele ne oferă dragoste, companie și sprijin emoțional. Merită să le oferim șansa de a se bucura de o viață sănătoasă și fericită.

Cred că această problemă este importantă pentru noi toți. Putem face o diferență reală în viața animalelor de companie și a oamenilor din Craiova prin colaborare și prin luarea unor măsuri concrete.
Craiova, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2024-06-07 14:29:20 +0300

Presa locala devine interesata de subiectul petiției, dar si de regulile absurde ce vor fi instaurate in Fantasy Park:

https://stiricraiova.ro/2024/06/07/primaria-craiova-vrea-sa-interzica-mingile-si-animalele-de-companie-in-noul-parc-fantasy

2024-06-02 17:44:48 +0300

S-a ajuns la 1,000 semnături

2024-05-31 23:17:44 +0300

S-a ajuns la 500 semnături

2024-05-29 23:19:16 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2024-05-29 22:30:51 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2024-05-29 18:09:03 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2024-04-24 17:27:42 +0300

S-a ajuns la 10 semnături