Către: BANCA NATIONALA A ROMANIEI, Ministerul Finantelor Publice, Guvernului Romaniei, Parlamentul Romaniei, Presedintele Romaniei

ZERO BANI CASH

ZERO BANI CASH

Rog conceperea si implementarea cat mai urgenta a unui proiect care sa reduca treptat utilizarea banilor lichizi, inspre zero, din intreaga societate romaneasca, pentru a opri infectarea cu virusul COVID-19, a persoanelor varstnice si a tuturor celor care utilizeaza bani lichizi.

De ce este important?

In contextul actualei situatii globale, privind pericolul reprezentat de virusul COVID-19, asupra sanatatii persoanelor, este de maxima importanta gasirea unor solutii rapide de reducere, pana la eliminarea banilor lichizi din uzul populatiei.
Indiferent de nivelul de restrictii impus de starea de urgenta, respectiv la libera circulatie, daca nu eliminam cat mai rapid folosirea banilor lichizi, expunem la riscul de infectare toti cetatenii tarii noastre.
Chiar daca se va bloca circulatia persoanelor pe strazi, in vederea reducerii riscului de infectare, si lasarea acestora doar pentru cumparaturi strict necesare, prin folosirea banilor cash se expun infectarii atat cumparatorii, cat si comerciantii.
Este valabil si pentru livrarile la domiciliu, atata timp cat plata se face cu bani cash, sanatatea si viata oamenilor este pusa in pericol.
Consider ca este un moment extraordinar si o situatie de siguranta nationala, pentru a lua masurile extraordinare ce se impun.
Va rog sa semnati aceasta petitie, sa o impartasiti cat mai multor persoane, cu gandul ca astfel ii veti salva chiar pe cei in varsta, despre care spunem acum cu totii ca nu se descurca cu carduri, ori cu platile online.
Mai bine "adoptati" o astfel de persoana varstnica si aveti grija de ea, ajutand-o sa faca plati online, ori cumparaturi cu cardul decat sa-i lasam prada sigura acestui dusman nevazut, coronavirusul.
Stim cu totii ca banii lichizi sunt infestati cu nenumarate bacterii si din pacate educatia actuala precara, a majoritatii romanilor, din punct de vedere a felului in care folosesc efectiv banii cash, va face ca multi sa fie victimele acestui virus.
Mentionez ca avem ocazia sa implementam in conditii extraordinare un sistem de plati electronice, care va scoate la suprafata intreaga economie, fie ea gri sau neagra.
Abia atunci vor fi cu adevarat bani si pentru educatie si pentru sanatate, cand toti vom fi transparenti privind provenienta banilor si modul in care-i castigam.
In actuala situatie extraordinara, atat pe plan national, cat si global, va propun atat reducerea totala in termen cat mai scurt a utilizarii banilor cash, cat si implementarea unui sistem informatic revolutionar, care sa permita plata la zi (mai performant decat cel al britanicilor, cu plata la final de saptamana) a tuturor angajatilor, indiferent de sistem, public sau privat si impozitarea oricaror venituri pe baza principiului zeciuielii, respectiv cu 10%.
La vremuri extraordinare, se impun masuri extraordinare.

Am incredere ca o astfel de schimbare vine in ajutorul tuturor, pentru o iesire rapida din criza economica si mai mult decat atat, oamenii vor face cu mult mai mult drag, orice fac, invatand astfel sa-si pretuiasca timpul, fiind implicati permanent in viata de zi cu zi.

Daca vrem sa fim alaturi de generatiile care vin, daca vrem sa pastram cu noi si pe bunicii nostri si persoanele din generatia a treia, se impune sa facem o schimbare totala, un salt quantic in intelegerea vietii pe Pamant.
Avem ocazia sa devenim un lider mondial in implementarea unui sistem care nu doar sa functioneze, dar care sa ofere inca din prezent tinerelor generatii, posibilitatea de a intelege ca banii sunt timpul nostru, pentru ca timpul fiecaruia sa fie tot mai pretuit.

Aveti incredere in viitor!
Aveti incredere in Dumnezeu!
Aveti incredere in banul romanesc, caci leul nostru are 100 de unitati si zilnic pierdem secunde pretioase, caci nu pretuim si ultimul banut, lasandu-i pe tejghele.

#sacreascaleulromanesc
#saoprimCOVID
#satransformaminoportunitatedeschimbaretotala
#sasprijinimvarstnicii
#saiubimtimpulcaamiubitdestulbanii
#sanepretuim
#saneapreciemuniipeceilalti