În ultimii 20 de ani foarte multe echipe de fotbal au irosit banii publici pe salarii și bugete pentru a face "performanță" și acolo unde nu există suporteri (de ex.: Voluntari, Chiajna, Clinceni, Călărași etc.). Echipele au consumat milioane de euro deși nu s-au obtinut performanțe și validarea bugetelor a fost facută de consilii județene, fără a întreba pe locatarii și plătitorii de taxe din zonele respective.
În urma unor anchete făcute de jurnaliști sportivi, parlamentul acum câțiva ani a aprobat o limită maximă de salariu a unui jucător în jurul a 7 mii euro net. Ținând cont că un lot de jucători + staff tehnic este numeros, în continuare se pot pierde sute de mii de euro anual. În condițiile în care defecitul bugetar este mare, nu ne perimitem să irosim ca societate banii pe asemenea proiecte.
Echipele de fotbal au devenit modalități de spălare de bani pentru unii oameni politici sau arme electorale pentru a dobândi popularitate. Orice proiect de fotbal finanțat din bani publici a sfârșit fie prin retrogradare sau desfințare a echipei, nicidecum performanță și vizibilitate europeană în competiții.
Câteva exemple de echipe:
- FC Voluntari (fără suporteri, cu un primar ce crede că sportul trebuie prioritizat, neînțelegând că educația în combinație cu sportul de masă sunt mai importante pentru un oraș),
- Concordia Chiajna (sigur problemele Chiajnei nu sunt construcțiile haotice, ilegale si aglomerația, ci salariile lui Tamaș si Torje?)
- CSA Steaua ( abominația MAPN, buget de 10 milioane de euro per sezon Liga 2, având nevoie de mai multe resurse pentru apărare)
- U Cluj (folosită drept armă electorală pentru Emil Boc),
Și lista poate continua fără probleme pentru că este lungă: UTA, Petrolul, Poli Iași, Chindia Târgoviște, Unirea Slobozia, Dunărea Călărași, Corvinul Hunedoara, etc.