Skip to main content

Către: Societatii civile, Parlamentului, Guvernului, Primariilor

Desfiintarea gradinilor zoologice din Romania

Semnarea petitiei pentru desfiintarea gradinilor zoologice existente in Romania si eliberarea animalelor captive, tinute in conditii care nu sunt proprii fiecarei specii in parte;
Initierea demersurilor administrative si redactarea actelor normative pentru interzicerea pastrarii animalelor in gradinile zoologice din Romania si prin urmare, transferarea tuturor animalelor existente in conditi de siguranta si proprii, in mediul lor natural , urmand a fi monitorizate pana la adaptatea sau readaptarea lor definitiva in salbaticie sau in marile rezervatii naturale recunoscute de nivel mondial pentru protejarea si salvarea animalelor salbatice.

De ce este important?

Animalalele salbatice si domestice, deopotriva sunt fiinte constiente, iar viata lor trebuie respectata. Acestea nu pot fi rapite din mediul lor natural si obligate sa suporte conditii de existenta improrii speciei din care fac parte. De aceea, se impune ca omul sa le respecte si sa le admire exclusiv in mediul natural, propriu speciei in care acestea se nasc. Potrivit studiilor unor organizatii non-guvernamentale, Romania nu respecta la nivelul gradinilor zoologice, bunastarea animalelor si conservarea biodiversitatii.

Actualizări

2021-08-21 03:07:23 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2021-05-15 11:22:34 +0300

S-a ajuns la 10 semnături