Skip to main content

Către: Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), Primarul Nicusor Dan

Cerem Anularea Proiectului de Constructie a Statuii cu Ronald Reagan

Cerem ca Primaria Municipiului Bucuresti sa anuleze proiectul de constructie aprobat de fosta Primărița Gabriela Firea, reinviat de catre Primarul Nicusor Dan.

De ce este important?

In 2017, Gabriela Firea a aprobat un proiect pentru constructia unei statui in onoarea fostului presedinte american Ronald Reagan.

Glorificarea lui Ronald Reagan a fost incurajata de primaria capitalei, sub pretextul ca acesta "reprezinta un simbol[...]al respectarii drepturilor omului[...]" printre altele, dar aceasta declaratie invalideaza experienta si trauma comunitatilor minoritare cat si in SUA dar si in restul lumii.

Sub Reagan, guvernul American a orchestrat si incurajat numeroase lovituri de stat in America de Sud, precum cel din Nicaragua, prin care guvernul american a sustinut grupul terorist de extrema dreapta "Contras" in lupta lor cu guvernul ales prin vot democratic de stanga. Acest grup este autorul a multor crime impotriva umanitatii, precum organizarea a unor trupe de moarte (death squads) care au rapit, torturat si executat sute de oameni.

De asemena, guvernul Reagan a fost cel care a invadat Grenada in 1984, un act care a fost condemnat chiar si de catre aliati ai Americii precum Anglia ca fiind "o violarea a legii internationale."

Guvernul Reagan a ignorat pandemia de SIDA in Statele Unite deoarece afecta comunitatea LGBT, iar acestia sperau ca moartea celor afectati o va eradica. Aceasta lipsa de actiune a cauzat moartea a zeci de mii de persoane in timp ce guvernul Reagan a tratat o ca pe o gluma, numind boli cu transmitere sexuala "ciuma gay."

Constructia unei statui in onorea presedintelui Reagan a fost aprobata de catre PMB sub Firea, dar Nicusor Dan a alocat recent 800,000 de lei pentru continuarea proiectului, o suma exagerat de mare pentru glorificarea unui om politic cu maini patate de sange. Continuarea proiectului arata o lipsa de respect pentru comunitatea LGBT din Romania aratata de catre un primar dintr un partid care se lauda ca fiind progresiv si pro LGBT.

Bucharest, Romania

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2021-04-09 00:27:14 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2021-04-08 22:10:35 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2021-04-08 20:52:04 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2021-04-08 20:26:52 +0300

S-a ajuns la 10 semnături