Skip to main content

Către: Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Klaus Iohannis, Renate Weber

Vrem servicii publice de calitate sau BANII ÎNAPOI!

Când noi, oamenii simpli, cetățeni contribuabili, nu ne îndeplinim corect și la timp, obligațiile față de stat, acesta are toate pârghiile să ne determine să ne conformăm.
Dacă întârziem o zi la plata impozitelor, deja încep să curgă penalitățile și dobânzile. La 30 de zile, deja vin titlurile executorii! Statul român nu așteaptă după noi gratis niciodată! Atunci, noi de ce așteptăm gratis după statul român? 

De ce când statul greșește față de noi este atât de greu să ne facem dreptate? Suntem nevoiți să mergem în instanțe, să așteptăm ani de zile o reparație a prejudiciilor suferite de noi. De ce? Oare în contractul social dintre noi și stat, toate obligațiile sunt la noi, iar drepturile la stat? De ce oare atunci când o instituție publică trebuie să ne soluționeze o problemă în 30 de zile, nimeni nu este sancționat dacă acest lucru nu se întâmplă? Dacă întârziem noi 30 de zile, suntem buni de plată. Acelși lucru trebuie să se întâmple și cu statul, mai precis cu funcționarii cărora le sunt repartizate petițiile/sesizările noastre spre soluționare. 

Eu aștept de mai bine de trei luni un răspuns de la primăria din orașul meu, care nu mai vine pentru că primăria nu știe cum să soluționeze speța mea și așteaptă un răspuns de la Direcția Juridică, iar, la rândul ei, aceasta așteaptă, probabil, un răspuns de la Sfântul Duh. De mai bine de T-R-E-I luni. Acest lucru vine după alte trei luni de așteptare de la prima sesizare, în aceeași speță. Practic, de aproape o jumătate de an aștept ca primăria să soluționeze integral aspectele semnalate de mine. Consider că o asemenea situație este inacceptabilă într-un stat democratic. Din păcate, democrația noastră seamănă tot mai mult cu o idiocrație.
 
De aceea, este necesar să echilibrăm relația statului cu cetățeanul contribuabil astfel încât să stam la aceeași masa, și unii, și alții, pe picior de egalitate. Este necesar să responsabilizăm instituțiile publice și funcționarii statului român.
 
Vrem ca statul să plătească dobânzi şi penalităţi cetățenilor contribuabili ai acestei țări atunci când nu își îndeplinește corect și la timp obligațiile față de aceștia. Vrem ca pentru fiecare zi de întârziere, funcționarii să scoată bani din buzunarul propriu pentru a plăti dobânzi și penalități cetățenilor cărora nu le soluționează în termen legal sesizările. Plătim taxe prea mari și prea multe statului român și e normal să avem pretenții. Statul să se miște la fel de repede și când trebuie să ne facă dreptate, nu doar când ne taxează! VREM SERVICII PUBLICE DE CALITATE SAU BANII ÎNAPOI!
 

De ce este important?

Este necesar să recalibrăm relația dintre noi, cetățenii, și statul român. Statul trebuie să înțeleagă că are obligația să ne ofere servicii publice de calitate în schimbul taxelor și impozitelor pe care le plătim. Statul să se miște la fel de repede și când trebuie să ne facă dreptate, nu doar când ne taxează! VREM SERVICII PUBLICE DE CALITATE SAU BANII ÎNAPOI!

Actualizări

2024-06-13 15:30:09 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2024-06-07 20:26:53 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2024-06-06 16:21:19 +0300

S-a ajuns la 10 semnături