Skip to main content

Către: Garda de Mediu, Poliție, Primărie, Ministerul Sănătății și Parlamentul României

Stop zgomotelor produse de concerte, baruri sau cluburi pe timpul nopții.

   Nu vreau să se înțeleagă că această petiție este împotriva funcționării barurilor, cluburilor, etc. care funcționeaza conform legii, această petiție se ardesează celor care, abuziv încalcă legea!
  Prin prezenta Petiție propun interzicerea desfășurării concertelor, barurilor sau cluburilor situate în zonele locuite ce produc zgomote pe timpul nopții peste măsura legală admisă. Această petiție se adresează persoanelor care vor să-și revendice dreptul la odihnă și integritate psihică, deoarece instituțiile statului din lipsă de competență sau cu intenție și discriminare (pentru șpagă), nu vor să rezolve astfel de probleme.
   Personal trebuie să suport fără a mă putea opune, muzica de la anumite cluburi pe toată perioada verii, în fiecare seară până la ora 5.00 dimineața. Cireașa de pe tort, este un concert de 3 zile și 3 nopți, ce depășește cu mult orice limită a zgomotului, deoarece organizatorii au grijă să monteze scena la mai puțin de 100m de blocuri cu fața orientată spre acestea. Situația este inumană și ascunde o afacere a Primăriei împreună cu Consiliul Local prin care se scot mulți bani.
   Această petiție nu am făcut-o pentru a susține doar cauza mea ci pentru că acest fenomen a apărut în mai multe județe și petiția poate veni în sprijinul celor care doresc să-și apere dreptul la liniște. Pe de altă parte se știe, că lipsa somnului și a odihnei, cauzează afecțiuni ale psihicului, crescând gradul de irascibilitate. Acest fapt duce la afectarea relațiilor familiale și nu numai.
   Aș vrea să amintesc un principiu al legii și de bun simț care spune că libertățile omului se opresc acolo unde ele le încalcă pe ale celor din jur. Prin acțiunea organizatorilor/patronilor, aceștia încalcă Legea 61/1991, Ordinul 119/2014 (art.5, art.16), Ordinul 536/23.06.1997 (art.17), OUG 195/2005 (art.14, art.61), Art.8/CEDO, Constituția României (art.22(1)(2), art.34(1), art.35(1)(2)(3)). Aceste legi reglementează condițiile de funcționare a societăților ce produc zgomot pe timpul nopții, limitele de zgomot admise și drepturile omului atât ca cetățean român cât și ca cetățean european.
   Ca cetățean de bun simț, fără a intra în conflict cu nimeni, consider și am să lupt pentru ca aceste concerte/discoteci în aer liber, să fie mutate în zone nelocuite și cele cu activitate în spații închise să fie obligate să-și antifonze sala conform legilor menționate mai sus.
    Am apelat la susținerea dumneavoastră deoarece pe plan local am întâmpinat greutăți în sensul că toate instituțiile statului, responsabile cu supravegherea legii, împreună cu Primăria, s-au dovedit a fi în cârdășie cu organizatorii și fiecare în parte au avut o varietate de răspunsuri de la eschivări de responsabilitate până la afirmații obraznice. Acest lucru ma pus în situația de a fi incapabil să știu ce aș mai putea face, văzând că legile sunt făcute, efectiv pentru a nu fi respectate. De fapt lupta noastră este chiar cu autoritățile statului și mă deranjează când văd că legile nu sunt făcute pentru toată lumea. Din acest motiv, aș fi încântat să primesc un vot favorabil din partea dumneavoastră cât și susținerea din partea celor ce se află într-o situație similară. 
   Vă mulțumesc pentru atenția și susținerea acordată.

De ce este important?

  Sunt convins că și alte persoane sunt deranjate de concertele, barurile sau cluburile ce funcționează toată noaptea încălcând L61/1991, care este făcută efectiv degeaba. Poliția nici nu se mai deplasează când aude de încălcarea L61/1991, dar are grijă să-ți recomande să-ți pui dopuri în urechi.
  Petiția mea este făcută cu scopul de a impune respectarea legi, indiferent de nivelul social. Nu trebuie să mai acceptăm să fim discriminați. Există legi care condamnă asta. Eu nu reușesc să înțeleg de ce o instituție a statului se situează pe plan superior omului de rând. De ce ei ar avea dreptul de a călca cu bocancii murdari în viața privată a omului de rând? De ce pentru ei nu se aplică legea? Spun asta pentru că orice activitate menționată mai sus, care încalcă legea, se desfășoară numai cu aprobare din partea instituțiilor statului.
   Semnând această petiție vei spune nu discriminării sociale și contribui la recâștigarea dreptului la liniștea căminului și implicit la sănătatea emoțională individuală și familială. 

Cum va fi inmânată

Doresc ca petiția să fie înmânată autorităților care pot să reglementeze practic și definitiv această situație confuză a limitei de zgomot, fără a face discriminare pe criterii ca număr redus de persoane, ca vârstă, preferințe muzicale sau altele.
Foarte important, doresc ca reclamațiile pe această temă să fie rezolvate de autorități superioare ierarhic celor locale.

Actualizări

2024-06-18 15:16:16 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2024-06-13 18:39:23 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2024-06-13 14:04:02 +0300

S-a ajuns la 10 semnături