Skip to main content

Către: PRIMARIA COMUNEI HORGESTI

STOP abandonului, vrem sterilizări!

Doamna Primar Temea Luminița-Adriana, domnilor / doamnelor consilieri si toți cei abilitați in a soluționa problemele de mai jos, va adresam aceasta petiție cu rugămintea de a răspunde pozitiv doleanțelor noastre.
Noi, iubitorii de animale, suntem traumatizați de suferința animalelor si in special de abandonul masiv al puilor de caței, cu sau fără mame. Aproape zilnic sunt găsiți pui de caței nedoriți, abandonați si aruncați la gunoi, in saci, cutii, pui care nu au cerut sa se nască si sa moara in chinuri. Sterilizarea exista tocmai pentru a preveni sarcinile nedorite, pentru a preveni înmulțirea necontrolată, suprapopularea, abandonul si abuzul fata de animale.
A.N.S.V.S.A, Autoritatea Nationala responsabila pentru protectia si bunastarea animalelor, afirmă, citez:
„Întrucât acțiunile de capturare, cazare, adăpostire a câinilor fără stăpân, plasare în adopție nu pot fi folosite ca unica soluție pentru controlul populației canine, trebuie depuse eforturi menite să contribuie la creșterea aplicării, concomitent si continuu, a celorlalte elemente cheie care pot asigura succesul unui program de gestionare a populației de câini fără stăpân, printre care menționam: educația, controlul reproducerii, identificarea si înregistrarea, creșterea gradului de responsabilizare în rândul cetățenilor proprietari / viitori proprietari ai animalelor de companie, in realizarea acestora putându-se implica si societatea civila nu numai autoritățile publice."
Noi, parte a societății civile, ne implicam: educăm, salvăm, donăm, sterilizăm, dar de ce nu avem SPRIJINUL autorităților si al primăriei când solicitam respectarea legislației in vigoare, efectuarea controalelor în vederea monitorizării aplicării legilor precum și aplicarea sancțiunilor? Noi nu avem puterea să monitorizăm aplicarea legislației, nici să efectuăm controale sau să aplicăm sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor. Am solicitat în repetate rânduri organizarea campaniilor de informare și sterilizare, dar nu a existat bunăvoința si colaborare din partea doamnei Primar Temea Luminița-Adriana!
Doamnă Primar de ce alegeți moartea unor suflete nevinovate, când puteți alege sterilizarea, metoda umană de a salva vieți!
În numele comunității iubitorilor de animale din tara si străinătate, vă adresez respectuos rugămintea de a organiza campanii de informare și sterilizare conform legislației in vigoare (Legea nr. 258 / 2013 pentru modificarea si completarea O.U.G nr. 155/2001, art. 13^2 obligă sterilizarea câinilor cu tsi fără stăpân; Ordinul nr. 1 / 2014 obligă microciparea și înregistrarea câinilor cu stăpân in RECS) pentru a preveni înmulțirea necontrolată, suprapopularea și abandonul animalelor.
Mulțumesc anticipat!

De ce este important?

Singura metoda eficienta pentru reducerea numarului de caini abandonati, prevenirea inmultirii necontrolate si a suprapopularii, precum si disparitia eutanasierii in adaposturile publice si private, este sterilizarea.
STERILIZAREA SALVEAZA VIETI!

Horgești 607240, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2022-05-03 19:21:05 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2022-04-27 14:39:53 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2022-04-26 21:46:13 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2022-04-20 19:28:43 +0300

S-a ajuns la 10 semnături