Skip to main content

Către: Ministerul Educației și Ministerul Muncii

Domnilor miniștri, interveniți de urgență în cazul de la Pitești!

CH
Contactează inițiatorul petiției
Campanie inițiată de
Cristina Hurdubaia
Domnilor miniștri, interveniți de urgență în cazul de la Pitești!

Cerem Ministerul Educației să intervină în rezolvarea urgentă a cazului copilului diagnosticat cu ADHD din Pitești, unde mai mulți elevi din clasa a șaptea au refuzat să intre la cursuri şi au cerut, alături de părinţii lor, ca băiatul, pe care îl acuză că ar fi agresiv, să fie transferat la o altă şcoală.

Pe de altă parte, cerem ca Ministerul Educației sa dispună o echipă care să analizeze și să vină cu soluții deoarece, din păcate, acesta nu este un caz izolat.

În România, nu există psihopedagog la clase, nu există asistentul de profesor și nu există mediator școlar. Și NU, nu e suficient să ni se spună că profesorii că nu au competențe, trebuie să se caute și să se aplice SOLUȚII CONCRETE.

Detalii despre caz, aici - bit.ly/2el7RVX

Totodată, cerem Ministerul Muncii, Familiei și Protecţiei Sociale să trimită urgent o echipă ministerială, iindependentă, pentru a verifica acest caz.

De ce este important?

E important ca societatea românească să evolueze, să devină mult mai tolerantă. Toleranța și respectul față de dreptul tuturor la educație și sănătate nu îl vom învăța niciodată excluzându-i!

Nu dorim ca acest caz să devină un trist precedent pentru altele asemănătoare. Deși știm că situația în școlile din România e departe de a fi în regulă, cazul de la Pitești rămâne unul extrem, și ne dorim să fie singurul. Ce ne facem dacă acest exemplu va inspira și alți elevi, părinți etc și peste noapte vom realiza că va deveni o modă să ceri ca cei cu dizabilități sau dificultăți de adaptare să fie excluși?

Aceste lucruri trebuie împiedicate. ACUM. Pentru binele elevului din Pitești, pentru ca cei ce îi sunt colegi să învețe o lecție corectă, pentru ca acest caz să nu se mai repete.


Motivul semnării

  • Ptr ca acel copil are dreptul la o educatie decenta ca orice copil.
  • Am semnat pentru ca eu cred ca toti copiii invata ceea ce traiesc ,lucrez ca psiholog cu copiii si adolescentii si am in prezent trei asemenea cazuri,iar impactul asupra copiilor este unul traumatizant,fapt care ma face sa simt tristete si furie.Eu cred ca este timpul sa ne trezim ,ei vor fi viitorul acestei tari.
  • Oamnii buni!? Oare ce comportamemt dezvolta acei copii in anii?! Cati copii la scoala nu sunt agresivi,si nu au handicap cu acte....si pe aceia nu ii mai da nimeni afara....sau aici ii vorba despre unul cu acte,si atunci au saraci de ei dreptate. Ce fel de parintii,pot avea copii aceia...Chiar mi mila de bietii copii,ca nu are cine sa ii pregatieasca pentru viata,si nu vor sti sa ofere o mana celui in veoie :( Cu siguranta acel copil este in pericol cu astlef de colegi.

Actualizări

2016-10-23 00:29:08 +0300

S-a ajuns la 500 semnături

2016-10-19 22:55:27 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2016-10-19 20:09:05 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2016-10-19 18:03:29 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2016-10-19 17:29:15 +0300

S-a ajuns la 10 semnături