Skip to main content

Către: Guvernul României, Ministerul Educației, Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

Petiție pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și fiscale pentru elevi și studenți în România

Stimați decidenți ai statului român,

Dorim să vă aducem în atenție necesitatea unor măsuri urgente și eficiente pentru a îmbunătăți condițiile de muncă și fiscale pentru elevi și studenți. Această petiție vine ca un semnal de alarmă din partea elevilor și studenților în căutarea unui loc de muncă și tinerilor antreprenori din România. Dorim să subliniem necesitatea stringentă a unor măsuri care să ne permită să ne continuăm studiile și să ne asigurăm un trai mai bun în România.

1. Locuri de muncă mai bune și salarii mai mari pentru elevi și studenți
Pentru ca tinerii din România să își poată continua studiile și să aibă un trai decent, este esențial ca aceștia să aibă acces la locuri de muncă bine plătite. Solicităm Guvernului să:
- Încurajeze angajatorii să ofere locuri de muncă part-time și internship-uri plătite elevilor și studenților.
- Ofere stimulente fiscale companiilor care angajează elevi și studenți și le oferă salarii competitive.
- Să promoveze inițiativele de formare profesională și de dezvoltare a competențelor care să crească șansele de angajare ale tinerilor.

2. Reducerea impozitelor pentru elevii și studenții antreprenori
Elevii și studenții antreprenori joacă un rol crucial în economia țării prin crearea de noi afaceri și locuri de muncă. Pentru a sprijini aceste inițiative, solicităm Guvernului să:
- Introducă scutiri sau reduceri semnificative de impozite pentru elevii și studenții care dețin firme și microîntreprinderi.
- Simplifice procedurile birocratice pentru înființarea și administrarea afacerilor de către tineri.
- Ofere programe de mentorat și acces la finanțare pentru tinerii antreprenori.

Vă rugăm să luați în considerare aceste propuneri și să implementați măsuri care să sprijine dezvoltarea economică și profesională a tinerilor din România. Este esențial să oferim tinerilor noștri motive pentru a rămâne și a se dezvolta aici, contribuind astfel la prosperitatea țării noastre.

De ce este important?

Credem că implementarea acestor măsuri va avea un impact pozitiv asupra educației, economiei și societății românești, permițând elevilor și studenților să își continue studiile și să contribuie activ la dezvoltarea țării.

Categorii

Actualizări

2024-06-10 21:22:05 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2024-06-02 21:17:12 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2024-06-02 16:29:44 +0300

S-a ajuns la 10 semnături