Skip to main content

Către: Inspectoratul Scolar Judetean Cluj

Inscriere online cresa/gradinita - jud. Cluj

Catre Inspectoratul Scolar Judetean Cluj,

Avand in vedere haosul creat in fiecare an in perioada inscrierii copiilor in unitatile de invatamant anteprescolar si prescolar (cresa si gradinita), noi, parintii solicitam identificarea unei solutii eficiente pentru inregistrarea online a dosarelor de inscriere.
Depunerea acestor dosare de inscriere in format fizic la sediul creselor/gradinitelor genereaza anual situatii neplacute atat pentru parintii care trebuie sa astepte ore indelungate pentru a avea posibilitatea inregistrarii dosarelor (fara a avea garantia succesului), cat si pentru personalul unitatilor de invatamant anteprescolar/prescolar care introduc in sistem date ce ar putea fi inregistrate online de catre parinti. Pe langa rabdarea parintilor care este greu incercat si munca derizorie depusa de catre angajatii unitatilor de invatamant, se genereaza situatii nedorite si pentru copiii care frecventeaza aceste crese si gradinite - timp de 5 zile cat dureaza perioada inscrierilor aglomeratia si agitatia creata in jurul unitătilor de invatamant risca sa perturbe buna desfasurare a activitatii acestor copii.
Solicitam identificarea unei solutii pentru ca inscrierile la cresa si gradinita sa fie facute online subliniind faptul ca Municipiul Cluj-Napoca se afla pe locurile fruntase in ceea ce priveste mediul IT aspect care poate genera posibilitatea dezvoltarii unei aplicatii care sa digitalizeze procesul inscrierii copiilor in unitatile de invatamant anteprescolar si prescolar. 
 
Cu stima, 
Parintii Municipiului Cluj-Napoca 

De ce este important?

Prin semnarea acestei petitii putem aduce in era digitalizarii acest proces anost si anevoios al inscrierii copiilor la cresa sau gradinitia.
Normalitatea nu este aceasta pe care o bifam in fiecare an fiind pusi in situatia de a astepta de la primele ore ale diminetii pentru a avea sansa de a depune un dosar plic cu cateva acte ce ar putea fi incarcate online.
Normalitatea nu este aceasta pe care o bifam in fiecare an fiind pusi in situatia de a face 'liste de așteptare' pentru a putea ajunge la secretariatul institutiilor de invatamant pentru a depune cateva acte.
Normalitatea nu este aceasta pe care o bifam in fiecare an fiind pusi in situatia de a ne certa intre noi, dar si cu angajatii creselor si gradinitelor. Nu noi suntem vinovati pentru neplacerile create. Ambele tabere (parinti si angajati) sunt puse in acest context ca si cum am fi opozanti.
Normalitatea ar trebui sa ne ofere posibilitatea inregistrarii actelor pe o platforma online astfel incat atat parintii, cat si cei responsabili pentru trierea dosarelor copiilor sa foloseasca timpul intr-un mod eficient si util.  
Cluj-Napoca, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2024-06-19 10:50:59 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2024-06-17 22:58:08 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2024-06-17 18:07:32 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2024-06-17 16:31:24 +0300

S-a ajuns la 10 semnături