Skip to main content

Către: Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, Prim-ministrul României Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu

STOP proiectului Casa Unirea

Domnule Ministru al Agriculturii, Domnule Prim-ministru, Domnule Marcel Ciolacu,

Proiectul Casa Unirea este un proiect unic în lume, dar asta nu înseamnă neapărat bun sau pozitiv. Avem deja zeci de companii de stat care înregistrează pierderi considerabile și nu mai avem nevoie, în aceste vremuri incerte, de încă un proiect sortit eșecului, de încă o companie de stat falimentară.

Statul român, așa cum niciun alt stat democratic, nu ar trebui să aibe un lanț propriu de magazine. Cei 100 milioane de Euro anunțați pentru investiții în cadrul proiectului Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea, reprezintă o sumă enormă cu care pot fi ajutați altfel fermierii din România (spre exemplu instalații de irigație, împrumuturi pentru investiții private). Acest proiect a fost demarat în 2018 și deja a adus pierderi de milioane de Euro. De ce repetați greșeala pompând încă 100 milioane de Euro? Pentru a deturna bani?! Este evident că banii vor fi redirecționati către anumite companii care vor da spre închiriere spații comerciale, vor fi plătite salarii mari către angajați (probabil numiți politic), se vor cheltui bani cu amenajări, construcții și consultanță. Acești bani vor ajunge cel mai probabil la niște afiliați politici sau vor fi irosiți pur și simplu. Statul român nu a fost în stare de la demararea proiectului nici măcar să își plătească furnizorii, drept urmare fermierii români fug de această colaborare.

Domnule Ministru al Agriculturii, nu vă mai ocupați timpul cu acest proiect falimentar! Aveți multe alte lucruri de rezolvat, mult mai importante decât să luați parte la acest eșec. Gânditi-vă că peste cațiva ani (și nu cred că peste mulți) veți fi responsabil pentru susținerea unei companii falimentare care vă va afecta imaginea considerabil! Îndreptați-vă atenția spre celelalte lucruri bune pe care le-ați propus și expus în media (cum ar fi îmbunătățirea sistemelor de irigație, inclusiv prin modificarea legislației)!

Domnule Prim-Ministru, probabil că nu ați fost suficient de bine informat sau credeți prea mult în acest proiect denumit Casa Unirea. Nu repetați greșeala prim-ministrului din anul 2018 de a permite cheltuieli ilogice și irepsonsabile, așa cum este cazul de față. Guvernul României poate face multe alte lucruri importante cu acești 100 milioane de Euro. Câte spitale ar putea fi construite? Câți km de autostradă? Câte școli din mediul rural ar putea fi reabilitate și modernizate? Câte adăposturi civile ar fi readuse la stadiul de "utilizabile"? Câte companii de stat falimentare mai poate suporta statul român? Vă rog să vă răspundeți singur la aceste întrebări!

Domnule Marcel Ciolacu, opriți inițiativa colegului dumneavostră Adrian Chesnoiu! Vă rog să luați în considerare că 100 milioane de Euro nu este o sumă de ignorat. Puteți găsi împreună alte proiecte care să aducă valoare agriculturii românești. Construiți infrastructură și nu aprozare! Nu vă pătați imaginea cu bani sifonați politic!

STOP proiectului Casa Unirea!

De ce este important?

Este important ca această sumă ce s-a anunțat a fi investită, 100 milioane de Euro, o sumă enormă, să nu ajungă către afiliați politici și să nu fie cheltuită într-un proiect care deja a eșuat. Această companie Casa Unirea o să fie la fel ca toate companiile de stat, falimentară!

Actualizări

2022-04-27 21:29:59 +0300

S-a ajuns la 10 semnături