Skip to main content

Către: Ministerul Sănătății, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanța, Colegiul Medicilor din Constanța

STOP afacerilor cu dispozitive medicale ale preotului-doctor Ștefan Mindea!

Fotografie de Alexander Grey pe Unsplash
Medicul neurochirurg Ștefan Mindea practică medicina în sistemul privat, în Constanța și se prezintă (printre altele) ca fiind fondatorul Clinicii ANSI - American NeuroSurgery Institute, însă această entitate există doar ca denumire. Dr. Ștefan Mindea NU are un sediu propriu în care să își desfășoare activitatea: consultă în spațiul Policlinicii Pozimed (Regina Maria) și operează în spațiul Spitalului HEKA.

Despre activitatea sa au apărut, în presa online, investigații foarte documentate. De asemenea, au fost prezentate cazuri cutremurătoare cu intervenții nereușite:

https://www.mediaquality.ro/cum-a-transformat-preotul-neurochirurg-stefan-mindea-standardul-american-in-smecherie-romaneasca-afacerea-cu-servetele-de-colagen-si-infiltratii-magice/

https://www.mediaquality.ro/cultul-lui-mindea-bolnavii-ziditi-in-manastirea-vacarestii-noi-de-profesorul-inchipuit/

Însă autoritățile NU AU AVUT NICIO REACȚIE.

Vrem să fie verificată de urgență legalitatea actelor de comerț cu proteze spinale și dispozitive implantabile pe care le derulează prin firmele sale, în special prin AMERICAN NEUROSUGERY CLINIC SRL.

Vrem să fie obligat să respecte dreptul pacienților la informația medicală și să o ofere în mod complet și corect.

Vrem să fie obligat să includă prețul protezelor și dispozitivelor implantabile în tariful pentru serviciile medicale oferite, așa cum prevede legislația din domeniu, iar documentele fiscale eliberate ulterior intervenției să conțină denumirea lor exactă (cea dată de producător). Așa cum procedează acum este atât ilegal, cât și imoral, mai ales din punct de vedere al eticii medicale. Niciun neurochirurg din lumea asta nu lucrează cu „marfa” pacientului.

Vrem să fie obligat să includă pe site-ul propriu informații privind tarifele practicate, așa cum prevede legislația în vigoare.

În concluzie, vrem ca activitatea acestui medic să fie investigată sub toate aspectele de autoritățile nu doar în măsură, ci și obligate, prin legislație, să o facă.

De ce este important?

Modul în care și-a construit și își conduce afacerea sfidează nu doar legislația fiscală și cea penală, ci și o mulțime de prevederi ale legislației din domeniul sănătății. Iar asta se întâmplă și se știe de ani de zile. În plus, pe numele său există de multă vreme plângeri atât penale, cât și la Colegiul Medicilor din Constanța, însă fără rezultat.

Actualizări

2024-02-27 20:14:50 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2024-02-27 19:42:23 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2024-02-27 19:11:27 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2024-02-26 18:12:44 +0200

S-a ajuns la 10 semnături