Skip to main content

Către: Primăria Cisnădie, în atenția Dl. Primar Gheorghe Huja și a consiliul local Cisnadie, in atentia domnilor consilieri .

Școala trebuie să fie aproape de casă!

Școala trebuie să fie aproape de casă!

Cartierul Arhitecților, aflat la numai 6 km de Cisnădie și la limita municipiului Sibiu a devenit în ultimul timp o sursă importantă la bugetul local al orașului Cisnădie. Vă reamintim că deja trăiesc în cartierul Arhitecților în jur de 4.000 de familii, adică circa 10.000 de oameni și asigurarea unei infrastructurii educaționale este obligatorie în contextul existenței atâtor mii de locuințe. Ne-am săturat să fim victime ale disprețului, aroganței, incompetenței, ale intereselor de grup și personale din primăria Cisnădie. Lipsa școlii în cartierul Arhitecților ne afectează în mod direct și suntem nevoiți să ne deplasăm zeci de kilometri pentru a lasă copiii la școală în Cisnădie sau Sibiu. Lipsa unui mijloc de transport în comun accentuează necesitatea acestor infrastructuri educaționale, deoarece depindem de miloace de transport personale (pe care unii din locuitori nu le au). Suntem nevoiți să înscriem copii în școlile amplasate pe teritoriul Sibiu și atunci petrecem ore întregi în trafic pe Calea Cisnadiei sau parcurgem distanțe foarte mari până la mijloacele de transport în comun.

Cerem înființarea de școli în cartierul Arhitecților.

De ce este important?

Rolul educației este de a formă ființa socială, de a-l socializa pe copil. În realitate, educația are un caracter pluridimensional și o definiție adecvată trebuie să ia în considerare în egală măsură ambele dimensiuni, astfel încât să poată orienta acțiunea educativă pentru a răspunde atât nevoilor individului, cât și celor ale societății pentru care îl formăm.Încercând o astfel de definiție, putem spune că educația este ansamblul de acțiuni și de influențe menite să permită ființei umane să-și dezvolte capacitățile fizice și intelectuale, dar și sentimentele și atitudinile morale și estetice, în scopul responsabilizării și integrării sociale optime ca cetățean.

Educatia trebuie să fie prioritara! Scoala nu este un moft este o necesitate !

Cisnădie

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2019-12-06 06:07:40 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2019-12-04 18:19:13 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2019-12-04 14:07:52 +0200

S-a ajuns la 10 semnături