Skip to main content

Către: Primarul Municipiului Buzău, Constantin Toma

Salvăm arborii din Municipiul Buzău

Salvăm arborii din Municipiul Buzău

Vă rugăm să dispuneți de îndată sistarea tăierilor de arbori din municipiul Buzău. De asemenea, vă rugăm să prezentați cetățenilor buzoieni analizele de specialitate în urma cărora ați ajuns la concluzia că arborii pe care deja i-ați eliminat, dar și cei care sunt vizați pentru a fi tăiați sunt, citez "infestați, deperisaţi, cu putregai la baza trunchiului şi uscaţi, cu stadiul de dezvoltare lânced". Buzoienii vă solicită și doresc să fie informați despre planul de reamenajare peisagistică invocat de dumneavoastră, de aceea vă solicită să organizați o dezbatere publică pe acest subiect în cel mai scurt timp posibil.
Domnule primar, nu prin tăieri și distrugeri de arbori și spații verzi veți reuși să îndepliniți norma europeană ce prevede 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, ci prin crearea de noi spații verzi și plantarea de arbori tineri în locuri special amenajate.

De ce este important?

Primarul Constantin Toma spune într-o postare pe contul personal de Facebook că cetăţenii buzoieni, nu trebuie să intre în panică în ceea ce privește îndepărtarea copacilor din Centrul Buzăului şi nici pentru noua formă de toaletare a arborilor care a început pe bulevardul Unirii Sud.
Mai spune că în strategia primăriei de schimbare peisagistică a Buzăului, din cauza faptului că marea majoritate a arborilor din centru sunt fie bătrâni deperisaţi, cu putregai la baza trunchiului şi uscaţi, cu stadiul de dezvoltare lânced, fie cu trunchi înclinat etc. a decis să-i înlocuiască cu arbori ornamentali deosebiţi, care vor da o imagine mult mai frumoasă Buzăului.
Domnul primar liniștește buzoienii astfel: operaţiiile de tăiere și toaletare sunt făcute de un buzoian, salariat la URBIS, care a lucrat în Anglia 11 ani toaletând copaci, având o mulţime de certificate de profesionist în domeniu.
Prin această petiție dorim să transmitem primarului Constantin Toma faptul că îmbunătățirea imaginii peisagistice a municipiului Buzău se poate face exclusiv prin crearea de noi spații verzi, de plantarea de flori, arbori și arbuști care să completeze arhitectura clădirilor din Buzău.
Dorim să aducem aminte domnului primar și faptul că de la începutul mandatului său a reclamat în permanență situația precară a spațiilor verzi din municipiu, invocând faptul că Buzăul nu îndeplineşte norma europeană de a avea 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, în prezent cifra fiind de aproximativ 14 metri pătraţi.

Buzău, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL


Motivul semnării

  • Copacii sunt importanți.
  • Pentru sanatatea buzoienilor.
  • Pentru ca sunt buzoianca, pentru ca iubesc copacii, pentru ca iubesc Buzaul.

Actualizări

2018-02-22 23:25:30 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2018-02-22 17:52:04 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2018-02-22 15:55:08 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2018-02-22 12:52:30 +0200

S-a ajuns la 10 semnături