Skip to main content

Către: Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar Sector 4, Primăria sectorului 4 (Primar dl. Daniel Baluta), Directia generala de administrare a unităților de învățământ, a Sportului si Culturii Sector 4

Petiție împotriva relocarii grădiniței "Ciupercuta"

Stimate autorități,

Noi, părinții copiilor înscriși la Grădinița "Ciupercuța", dorim să vă aducem la cunoștință îngrijorările noastre cu privire la decizia de relocare a grădiniței noastre din strada Stoian Militaru în locația Str. Postalionului 97-101. Considerăm că această decizie nu servește intereselor copiilor noștri și afectează grav calitatea educației pe care o primesc.

Această decizie ne afectează semnificativ pe toți, părinți și copii deopotrivă. Relocarea într-o nouă locație poate crea dificultăți logistice pentru multe familii și poate perturba rutina copiilor noștri, care s-au obișnuit cu mediul actual. Faptul că am fost informați atât de târziu despre această schimbare majoră ne pune într-o situație dificilă, deoarece nu am avut ocazia să ne pregătim corespunzător și să luăm în considerare toate opțiunile disponibile.

Consideram că un astfel de anunț important trebuia comunicat cu mult înainte de etapa de reînscriere, pentru a permite părinților să ia decizii informate. 

De asemenea, ar fi util să organizați o întâlnire cu părinții pentru a discuta această problemă și pentru a găsi împreună soluții care să fie în beneficiul copiilor noștri. 

Grădinița "Ciupercuța" este o instituție de învățământ preșcolar de excepție, fiind singura grădiniță din țară care a câștigat Competiția națională "Școala Europeană" 2022. Acest prestigios certificat este recunoscut de instituțiile europene ca un exemplu remarcabil de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale. 

Noua locație propusă pe strada Postalionului 97-101 nu îndeplinește standardele unei grădinițe europene și nu oferă condițiile necesare pentru a menține nivelul de excelență educațională pe care Grădinița "Ciupercuța" îl asigură în prezent. Mai mult decât atât, această relocare va impune părinților să parcurgă distanțe considerabile, afectând atât timpul, cât și resursele acestora.

Solicităm respectuos:

1. Revizuirea deciziei de relocare și găsirea unei alternative care să respecte standardele educaționale și de infrastructură corespunzătoare unei grădinițe europene.
2. Consultarea părinților și a personalului educațional în procesul de luare a deciziilor privind locația grădiniței.
3. Asigurarea continuității activităților educative de înaltă calitate într-o locație care să fie accesibilă și adecvată pentru toți copiii înscriși.

Considerăm că dreptul copiilor noștri la o educație de calitate nu trebuie compromis și că autoritățile trebuie să ia măsuri pentru a garanta un mediu educațional optim. Sperăm ca această petiție să fie luată în considerare și să se găsească soluții adecvate pentru binele copiilor noștri.

Vă mulțumim anticipat pentru înțelegere și pentru sprijinul acordat în această chestiune de importanță majoră pentru comunitatea noastră.

Cu respect,

[Părinții copiilor înscriși la Grădinița "Ciupercuța"]

De ce este important?

Impreuna putem schimba viitorul copiilor noștri!

Actualizări

2024-05-27 10:23:36 +0300

S-a ajuns la 500 semnături

2024-05-25 17:58:11 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2024-05-25 17:29:52 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2024-05-25 17:18:59 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2024-05-25 17:07:30 +0300

S-a ajuns la 10 semnături