Skip to main content

Către: Ursula von der Leyen - președintele comisiei UE, Frans Timmermans, - vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, comisarul petru comerț, Phil Hogan și comisarul pentru mediu, Virginijus Sinkevičius

Fără ulei de palmier în rezervorul meu!

Fără ulei de palmier în rezervorul meu!

Cerem oprirea subvenționării biocombustibililor fabricați din ulei vegetal virgin!
Europa este al doilea cel mai mare consumator de ulei de palmier din lume (după India) cu aproape 7 milioane de megatone de ulei importat pe an. Extinderea plantațiilor de ulei de palmier distruge o parte din pădurile pluviale rămase ale planetei și ucide orangutanii. Este posibil să nu știți că majoritatea uleiului de palmier din Europa este utilizat de fapt pentru motorină.

De ce este important?

UE o subvenționează drept „biodiesel verde”, chiar dacă este de fapt de trei ori mai rău pentru schimbările climatice decât motorina obișnuită, din cauza defrișărilor pe care le provoacă. Zonele mari de păduri din Asia de Sud-Est sunt tăiate pentru a face loc culturilor precum uleiul de palmier sau soia. La rândul său, tone de dioxid de carbon sunt eliberate în atmosferă, contribuind la schimbările climatice și îmbunătățind regiunea.

Pe măsură ce milioane de acri de păduri tropicale sunt distruse, orangutanii sunt privați de habitatul lor natural și mor de foame. Mulți sunt împușcați atunci când încearcă să hrănească fructe de palmier din plantații. Din cauza defrișărilor din cauza producției de ulei de palmier, populația de orangutane a scăzut cu aproximativ 50 la sută.

Vestea bună este că UE are șansa de a opri defrișările din producția de ulei de palmier și de a ajuta la salvarea orangutanilor. Anul trecut, Parlamentul UE a votat încetarea subvenționării culturilor precum uleiul de palmier în motorină. Votul își propune să scadă treptat și să elimine treptat utilizarea combustibililor cu „risc ridicat” precum uleiul de palmier în UE până în 2030.

În toată Europa, trebuie să facem vocea noastră auzită de Comisie pentru a ne asigura că nu mai ardem ulei de palmier în mașini, distrugând pădurile noastre, contribuind la schimbările climatice și ucigând orangutanii. Putem proteja orangutanii și pădurea tropicală de distrugerea uleiului de palmier - dar trebuie să acționăm acum.

De ani de zile, UE s-a preluat la presiunea agenților de etichetare a biocombustibililor și apoi a subvenționat motorina cu ulei de palmier drept „combustibil verde” În săptămânile următoare, acestea vor continua să facă presiuni asupra UE pentru a menține și a continua să subvenționeze uleiul de palmier murdar în rezervoarele noastre încă mulți ani.

Împreună, trebuie să anunțăm Comisia că vocile noastre sunt mai puternice decât lobbyiștii biocombustibili și că nu vom permite distrugerea pădurilor noastre și orangutanii să moară pentru ulei de palmier ieftin și „combustibili verzi falsi”.


Motivul semnării

  • Fără ulei de palmier în rezervorul meu!

Actualizări

2021-05-06 09:32:51 +0300

S-a ajuns la 10 semnături