Skip to main content

Către: Prim ministrul Cîțu, Guvernul României

Fără contribuții abuzive pentru sindicate!

Premierul să ia masuri pentru ca statul sa nu mai incaseze ilegal contributia pentru sindicate, de la cei care nu au facut cerere de adeziune la sindicat.
Este nevoie de o Hotărâre de guvern simplă.

De ce este important?

În urmă cu câteva saptamâni prim ministrul Cîțu a promis ca va lua masuri pentru ca statul sa nu mai incaseze ilegal contributia pentru sindicate, de la cei care nu au facut cerere de adeziune la sindicat. Acum sindicatele au tăcut, iar premierul nu își mai amintește ce a declarat.
Tuturor angajaților din sistemul de stat li se oprește lunar o contribuție obligatorie pentru sindicat, chiar dacă nu sunt membri de sindicat ! Această practica ilegala si imorala este justificată printr-o măsură de pe vremea lui Ion Iliescu, așa numitul Contract cadru național care a introdus această măsură aberantă, dar acel Contract a expirat de ani de zile. Este similar situației de la Metrorex, o practică ilegală și abuzivă. Doar Funeriu a oprita această colectare pentru cei din învățământ, scurta perioadă în care a fost ministru al Educației, dar guvernul Ponta a reintrodus imediat acest bir.
Colectarea acestei taxe este ilegală, Curtea de Apel Bacău și Curtea de Apel Timișoara au declarat această practică ilegală în 2 procese intentate de medici de la spitale din județele respective.

Domnul prim ministru vorbește acum de onoare, dar poate exista onoare fără a-și onora propriile promisiuni ?

Domnule prim ministru, corectați această ilegalitate, această anomalie, statul funcționează ca un recuperator pentru Sindicate. Stă în pixul dumneavoastră domnule Cîțu rezolvarea problemei și respectarea propriei promisiuni.

Actualizări

2021-04-25 19:46:34 +0300

S-a ajuns la 10 semnături