Skip to main content

Către: Ministerul Culturii

Demisia, Mircea Rusu! Fără putiniști în instituțiile culturale române!

Cerem demisia de urgență a domnului Mircea Rusu din funcția de director al Teatrului Național București!

De ce este important?

Teatrul trebuie să fie un spațiu al toleranței și al solidarității, un spațiu al valorilor și al adevărului. În spiritul acestor valori, trebuie să denunțe nedreptatea și să condamne agresorul. Altfel e o făcătură tristă.

Domnul Mircea Rusu, directorul Teatrului Național București, interzice angajaților săi exprimarea solidarității față de artiștii din Ucraina și proiectarea steagului Ucrainei pe clădirea TNB. Această atitudine dictatorială nu își are locul într-o instituție de cultură, cu atât mai puțin într-o perioadă atât de tulbure cum e cea curentă.

Ulterior, într-o dubioasă tentativă de detur naționalist, pe fațada TNB se proiectează steagul României... Ba mai mult, apar steagurile Ucrainei și ale Federației Ruse împreună (???), în condițiile în care armata rusă ucide civili în Ucraina, făcându-se vinovată de crime de război! Acesta nu este un mesaj de susținere al Ucrainei! E o rușine și o ipocrizie plină de cinism!

Teatrul Național București merită mai mult, merită empatie și adevăr! Pentru că empatia și adevărul stau la temelia artei, nu naționalismul deșănțat și sinistre influențe putiniste!

Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 010051, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2022-03-23 18:51:15 +0200

S-a ajuns la 10 semnături