Skip to main content

Către: Ministerul Educației

Cursuri de prim ajutor pentru educatori și profesori

Toti educatorii, îngrijitorii și profesorii sa fie instruiți sa poată acorda primul ajutor in scoli, grădinițe și creșe, atât in instituțiile publice cat și in cele private.

De ce este important?

Este foarte important ca toate cadrele didactice sa știe sa intervină in cazul unei situații de urgenta, nu te poți baza doar pe una sau doua asistente la un număr atât de mare de copii. In localitățile mai mici fără cadre medicale, numai profesorii pot interveni. Au fost mai multe cazuri in ultimii ani de copii care au decedat in urma înecarii cu alimente fără ca cineva sa poată interveni. Este vital, ca in timpul programului școlar, profesorii și educatorii sa știe sa acorde primul ajutor, dacă se intervine in primele minute , șansele de a salva viata copilului sunt mult mai mari.
In 2007 a murit un copil de 12 ani in județul Iasi după ce s-a înecat cu o napolitană, colegii și profesorii neștiind sa facă manevrele de resuscitare .
In 2023 a murit o adolescenta de 14 ani in județul Cluj, deoarece s-a înecat cu jeleu și a stat fără oxigen 30 de min colegii și profesorii neștiind sa facă manevrele de resuscitare .
In 2024 a murit un copil de 1 an jumătate in județul Bihor, după ce s-a înecat cu mar la gradinita.

Cum va fi inmânată

Ministerul Educatiei

România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Categorii

Actualizări

2024-02-18 13:23:49 +0200

S-a ajuns la 10 semnături