Skip to main content

Către: Primaria Comunei Crevedia, Dambovita

Campanie de combatere a tantarilor, mustelor si capuselor in comuna Crevedia, Dambovita

Campanie de combatere a tantarilor, mustelor si capuselor in comuna Crevedia, Dambovita

Solicitam aplicarea de tratamente pentru combaterea căpușelor și a insectelor adulte de disconfort, in perioada iulie - octombrie, pe întreg arealul comunei Crevedia, dupa cum urmeaza:
1. Tratament lunar avio
2. Tratament terestru (aliniamente DJ, gropi gunoi, spatii verzi aflate in administrarea Primariei Crevedia, maluri lacuri, alte focare) de doua ori pe luna

De ce este important?

In afara disconfortului creat de muscaturile tantarilor sau capuselor, acestea sunt purtatoare de virusuri, din care putem enumara urmatoarele:
- West Nile (in sezonul trecut, din mai până în noiembrie, au fost înregistrate 277 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile. 42 de oameni au murit)
- encefalite virale
- filarioza limfatica
- agravare astm
- soc anafilactic
- babesioza
- boala Lyme
Avand in vedere invazia de tantari cu care se confrunta Romania in acest an, este extrem de important sa ne unim eforturile in prevenirea aparitiei bolilor mai sus mentionate, prin aplicarea de tratamente eficiente in combaterea capuselor si a insectelor de disconfort.
Este de mentionat ca in judetul Ilfov s-a hotarat deja aplicarea tratamentului mentionat (avio - o data pe luna/terestru - de 2 ori pe luna) si s-a cerut comunelor/judetelor limitrofe colaborarea pentru a asigura eficienta tratamentului.

Crevedia

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2019-10-14 02:36:32 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2019-06-24 22:52:11 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2019-06-24 20:59:11 +0300

S-a ajuns la 10 semnături