Către: Ministerul Educatiei

Vrem teze anul acesta!

Vrem teze anul acesta!

Dupa cum stim cu totii, situatia COVID-19 a luat intorsaturi majore pe parcursul anului trecut si al celui actual, astfel incat s-a ajuns la aplicarea anumitor restrictii, printre care s-au numarat si anularea anumitor perioade scolare. Din acest motiv, si elevii, si profesorii dar si parintii au ajuns sa-si puna mainile in cap din cauza notelor si in acelasi timp si de purtarea mastii, distantarea sociala si problemele financiare.
Este o totala harababura aceasta situatie, insa din punctul meu de vedere aceasta posibilitate de a fi anulate tezele mi se pare o nelamurire. Dupa nenumarate zile de vacanta in care, cel mai probabil, ne-am petrecut zilele facand orice altceva inafara de a invata, fiindca sunt si eu elev si pot afirma aceasta problema, este normal ca unele informatii sa fi fost uitate. Totusi, daca tot dam apa la moara in acest mod, scoala si-ar pierde sensul, fiindca aceste informatii pe care le procesam trebuie repetate, insa in acelasi timp si aplicate!
Ca sa fiu pe intelesul tuturor, nu vreau raul nimanui, insa din punctul meu de vedere continutul pe care il invatam la scoala trebuie sa fie si aplicat sub forma unor teste, in acest caz teze, fiindca notele ar trebui sa reprezinte munca noastra, nu sa fie doar de forma!
Desigur, nu ar trebui nici sa fim nici asaltati cu notele, iar din acest motiv propun ca semestrul 1 sa fie prelungit definitiv, indiferent daca vacanta de iarna este sau nu scurtata.

De ce este important?

Fiindca generatia noastra are nevoie de o educatie consistenta in care nu ar trebui sa existe pauze, asa cum s-a intamplat in perioada 22 octombrie-7 noiembrie.
Noi reprezentam viitorul tarii noastre, insa deageaba avem glas daca nu avem ce oferi!

România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Categorie