Skip to main content

Către: Ministerul Afacerilor Interne, Poliția Rutieră, Autorități locale

Susținem montarea de radare fixe pe Drumul Morții (E85)

Dragi cetățeni și autorități responsabile,

Noi, semnatarii acestei petiții, am luat inițiativa de a sublinia importanța vitală a instalării radarelor fixe pe E85, cunoscut și sub numele de "drumul morții". E85 este o arteră extrem de importantă și tranzitată intens, dar și unul dintre cele mai periculoase drumuri din regiune, din cauza numărului ridicat de accidente grave și pierderilor de vieți omenești.

Suntem conștienți de eforturile depuse de autorități pentru a îmbunătăți siguranța rutieră, dar considerăm că instalarea radarelor fixe pe E85 ar putea juca un rol crucial în reducerea accidentelor și a vitezei excesive. Aceste radare fixe ar fi amplasate strategic în zonele cu risc ridicat, cum ar fi porțiunile cu vizibilitate redusă, zonele rezidențiale sau în apropierea intersecțiilor critice.

Prin intermediul acestei petiții, cerem autorităților competente să acționeze în următoarele direcții:

1. Instalarea radarelor fixe: Să se ia măsuri imediate pentru instalarea de radare fixe pe E85, în locurile considerate cele mai periculoase. Aceste radare vor ajuta la monitorizarea și descurajarea șoferilor care încalcă limitele de viteză și, implicit, vor contribui la reducerea numărului de accidente.

2. Promovarea siguranței rutiere: Să se desfășoare campanii de conștientizare și educație rutieră pentru a informa șoferii despre riscurile implicate în încălcarea regulilor de circulație și necesitatea respectării acestora. Aceste campanii ar trebui să acopere subiecte precum viteza excesivă, utilizarea centurii de siguranță și conducerea responsabilă.

3. Îmbunătățirea infrastructurii rutiere: Să se efectueze lucrări de modernizare și îmbunătățire a infrastructurii rutiere pe E85, inclusiv repararea și extinderea drumului, instalarea de semnalizare adecvată și iluminat suficient. Aceste măsuri ar contribui la creșterea siguranței în general pe acest traseu.

4. Monitorizarea și aplicarea legii: Să se asigure o prezență crescută a forțelor de ordine pe E85, cu accent pe monitorizarea și sancționarea celor care încalcă regulile de circulație. Prin aplicarea consecventă a legii, vom putea obține o descurajare eficientă a comportamentului riscant în trafic.

Semnând această petiție, ne exprimăm speranța că autoritățile vor acționa cu promptitudine și hotărâre pentru a face din E85 un drum mai sigur pentru toți participanții la trafic. Numărul mare de accidente și pierderile de vieți omenești sunt inacceptabile și cerem măsuri ferme pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

Vă rugăm să luați în considerare această petiție și să acționați în interesul cetățenilor care tranzitează E85 și în beneficiul întregii comunități.

Vă mulțumim pentru atenție și sprijinul acordat!

De ce este important?

Nu îți pasă, pană ajungi să-ți pese din cauza unor tragedii

E85, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2023-05-24 12:25:29 +0300

S-a ajuns la 10 semnături