Skip to main content

Către: Primaria Municipiului Bârlad, Poliția Locală Bârlad

Sterilizarea Salveaza Vieti

Sterilizarea Salveaza Vieti

Comunitatea iubitorilor de animale, atât din România cât și din străinătate, este traumatizată de imaginile multiple în care apar mame abandonate cu pui, pui care se află în pericol la fiecare moment, având foarte puține șanse de a fi salvați. De asemenea sunt imaginile crunte din adăposturile pline de cățeluși în vârstă de cateva luni, care vor sfârși tragic. Toate aceste abandonuri și abuzuri pot fi prevenite prin sterilizarea (castrarea) câinilor cu stăpân.
Conform Ordinului nr.1 din 2014 pentru aprobarea normelor privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân emis de ANSVSA, toți cetățenii români sunt obligați să înregistreze câinii in R.E.C.S.(Registrul de evidență al câinilor cu stăpân) și să îi castreze (sterilizeze). La înregistrare câinele primește un microcip ce va fi trecut în R.E.C.S. și carnetul de sănătate al câinelui.
În baza Ordinului menționat, îl rugăm pe domnul Primar Dumitru Boroș, să aducă sau să inițieze campanii de sterilizare gratuite în Municipiul Bârlad, iar Poliția Locală să informeze populația de existența ordinului menționat, prin care castrarea (sterilizarea) este obligatorie, iar nerespectarea se sancționează cu amenzi de până la 10.000 de lei, potrivit legii nr.258/2013 pentru modificarea și completarea OUG 155/2001.

De ce este important?

Abandonul și nesterilizarea câinilor cu stăpân este inuman și ilegal, iar singura soluție de a preveni aceste tragedii este sterilizarea (castrarea).
Vrem o țară civilizată, în care drepturile animalelor sunt respectate, iar autoritățile aplică legile cu privire la protecția animalelor, iar nerespectarea legii este sancționată corespunzător.

Bârlad, Romania

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2021-02-10 00:03:36 +0200

S-a ajuns la 10 semnături