Skip to main content

Către: Instituția prefectului județului Maramureș, Domnul președinte al CJ Maramureș, Domnul Primar al municipiului Sighetu Marmației, A.D.I. Deșeuri Maramureș, HERODOT GRUP SRL

Sighetul curat, la prețuri acceptabile

Asociația RoECO, în calitate de organizație care reprezintă interesele cetățenilor, a primit zeci de sesizări și fotografii de la cetățenii sigheteni cu privire la serviciile de colectare a deșeurilor pe care firma HERODOT GRUP SRL nu mai este capabilă să le gestioneze conform obligațiilor asumate prin contractele semnate cu Primaria Municipiului Sighetu Marmației și cu A.D.I. DEȘEURI Maramureș.
Dovada incapacității acestei firme este sesizată zilnic de cetățeni în mediul on-line, unde se distribuie poze cu gunoaiele zăcând în mormane, acestea nefiind ridicate, în majoritatea cazurilor, de cel puțin 3 -5 zile (!).
Suntem în pericol să intrăm într-o carantină, din cauza unor boli contagioase care au ca factor declanșator MIZERIA: dezinteria, hepatita de tip A, boli de piele greu vindecabile mai ales în cazul copiilor, deoarece această firmă de INsalubitate pune în pericol sănătatea publică, motiv pentru care cerem primăriei municipiului Sighetu Marmației să rezilieze DE ÎNDATĂ contractual cu HERODOT GRUP SRL.
Cerem primarului municipiului Sighetu Marmației să impună A.D.I. DEȘEURI MM autorizarea mai multor furnizori de servicii de salubritate, astfel încât să înceteze situația de monopol a serviciilor HERODOT GRUP SRL.
Având în vedere gradul defectuos în care se colectează deșeurile reciclabile la nivelul orașului, de care este responsabilă A.D.I. DEȘEURI, se impune ca aceasta să găsească alte metode de colectare, inclusiv aceea de a recompensa material cetațenii și de a face publicitate corespunzătoare acestui demers civic.
Cerem primarului municipiului Sighetu Marmației să organizeze contractarea serviciilor de ridicare deșeuri în mod transparent, prin contracte supuse dezbaterii publice și promovate corespunzător, în toate mediile de informare.
Considerăm că acestea sunt măsurile minime prin care să evităm dezastrul în ceea ce privește calitatea vietii și a sănătății locuitorilor municipiului Sighetu Marmației.

De ce este important?

Semnează pentru un oraș curat.
Sighetu Marmației 435500, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2023-07-08 20:12:19 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2023-06-30 08:34:49 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2023-06-29 17:06:28 +0300

S-a ajuns la 10 semnături