Skip to main content

Către: Senatorului Daniel Breaz, PSD

Scuze publice pentru familiile monoparentale!

Vă rog să veniți în fața poporului pe care îl reprezentați din poziția de Senator și să vă cereți scuze public de la familiile monoparentale pe care le-ați desconsiderat și cărora le-ați furat dreptul de a se numi familie. Vă cerem să admiteți existența FAMILIILOR MONOPARENTALE din România.

Declarațiile pentru care solicităm acest lucru au fost făcute la postul Realitatea TV: „Nu știu dacă există familii monoparentale în România. Au fost familii! Au fost familii, dar nu mai sunt."[1]

[1] https://bit.ly/2I0KPW6

De ce este important?

Familia mea are în componență un singur adult și doi copii. În această situație se află și alte câteva sute de mii de familii în România care, din diferite motive (deces, divorț), au în componență un singur adult ce are grijă de unul sau mai mulți copii.

Familiile monoparentale se confruntă cu dicriminări continue și constante în societate. În fiecare zi ne întâlnim cu situații care ne afectează nu doar emoțional, uneori și financiar, atât pe noi cât și pe copiii pe care îi avem în grijă. Impactul emoțional asupra copiilor poate avea efecte negative de lungă durată asupra acestora, efecte ce se resfrâng asupra dezvoltării armonioase.

Este important în primul rând pentru copii să știe că, în ciuda evenimentelor nefericite prin care au trecut (decesul unui parinte, divorțul părinților, dispariția unuia dintre părinți sau abandon), împreună cu celălalt părinte are parte de stabilitate, că face parte în continuare dintr-o familie și că nu îi este afectată creșterea și dezvoltarea.

Constituția României
Art. 48 alin. 1 arată în prima teză că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită dintre soți, iar în teza a treia arată că familia se întemeiază pe raportul juridic (drepturile și obligațiile) izvorât din calitatea de PĂRINTE, aici încadrându-se și categoria FAMILIEI MONOPARENTALE, astfel garantată de Constituție.

Legea 277/2010
"Art. 2. -
(2) Beneficiază de alocație și familia formată din persoana singură și copiii aflați în întreținerea acesteia și care locuiesc împreună cu aceasta, denumită în continuare familie monoparentală. "

Semnați pentru a primi scuzele meritate!

Categorie

Linkuri

Actualizări

2018-05-14 16:09:08 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2018-05-11 20:52:23 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2018-05-10 12:08:05 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2018-05-09 22:42:03 +0300

S-a ajuns la 10 semnături