Skip to main content

Către: Parlament

Petitie pentru Reforma Sistemului de facturare a consumului de apa la bloc

Noi, proprietarii apartamentelor din blocurile afectate de actuala practica de facturare a consumului de apa, venim in fata dumneavoastra cu profunda noastra ingrijorare si nemultumire fata de sistemul actual care ne afecteaza financiar si increderea in corectitudinea facturilor.
Prin intermediul acestei petitii, solicitam urgent o reforma prin care Companiile Apa sa incheie contracte individuale cu fiecare apartament in parte astfel incat fiecare apartament sa plateasca consumul efectiv per gospodarie.
Actuala practica(factura unica per bloc emisa de Companiile Apa) ne impune(forteaza, obliga) sa platim pierderile sau furturile de apa, fie ele reale sau inventate, prin intermediul facturilor de intretinere emise de Asociatiile de proprietari.
Aceasta situatie constituie un abuz si ne costa financiar in mod nejustificat.
Consideram ca este esential sa se implementeze urmatoarele masuri:
1. Incheierea contractelor individuale de apa, pentru fiecare apartament, pentru a permite plata consumului efectiv de apa/ apartament fara a transfera pierderile Companiei Apa catre proprietari in mod nejustificat.
2. Introducerea unor mecanisme de control si verificare periodica asa cum se procedeaza de altfel si de catre companiile de Gaz si Electricitate.
3. Revizuirea legislatiei relevante pentru a asigura o distributie echitabila a responsabilitatilor si a costurilor intre Companiile Apa si proprietarii individuali.

Solicitam astfel sprijinul dumneavoastra in adoptarea acestor masuri pentru a proteja drepturile si interesele noastre ca proprietari de apartamente si pentru a asigura o administrare corecta si transparenta a consumului de apa la nivelul blocurilor rezidentiale.

Cu respect
Semnatarii petitiei

De ce este important?

Acest lucru este foarte important deoarece dincolo de platile financiare este vorba despre dreptate, transparenta si respect pentru toti membrii comunitatii(asa cum la case exista contracte individuale cu Companiile Apa nici cei de la bloc nu ar trebui sa fie privati de acest drept).
Prin implicarea fiecaruia dintre noi la aceasta campanie, am putea contribui la o schimbare care va avea un impact pozitiv asupra vietii noastre si a celorlalti locatari.

Actualizări

2024-03-22 10:17:42 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2024-03-20 18:29:46 +0200

S-a ajuns la 10 semnături