Skip to main content

Către: Ludovic ORBAN, Prim-ministrul României

Cerem OUG pentru cei care abuzează animale

Cerem OUG pentru cei care abuzează animale

CEREM Ordonanță de Urgență a Guvernului pentru:

- Majorarea pedepselor pentru cei care comit acte de cruzime împotriva animalelor cu închisoare de la 2 până la 10 ani și acordarea lor fără excepție, cu executare, pentru toate faptele deliberate și interdicția de a mai deține animale pe viață.

Aceste persoane reprezintă un pericol iminent pentru societate, cel mai probabil au deja antecedente în abuzarea oamenilor, violență domestică, infracțiuni periculoase, criminalitate. Faptele lor de cruzime au un PUTERNIC impact emoțional asupra oamenilor care nu suferă de astfel de afecțiuni psihice și reprezintă o încurajare pentru cei care au astfel de înclinații.

- Crearea și lansarea rapidă a registrului în care sunt luate în evidență toate persoanale care au comis sau comit acte de cruzime împotriva animalelor (după modelul FBI), ca instrument pentru prevenirea de noi acte de cruzime împotriva oamenilor și animalelor. Cerem căutarea acestor persoane în mod activ, inclusiv prin implicarea cetățenilor. Propunem de asemenea testarea unui program național de includere a acestor agresori confirmați în ședințe de psihoterapie pentru prevenire și tratare. Cerem lansarea unei campanii naționale de informare a publicului despre acest registru și despre necesitatea populației de a se implica în identificarea agresorilor. Punerea în aplicare a programului va descuraja viitoare acte de cruzime, va preveni cruzimea asupra oamenilor și a animalelor. Implementarea registrului și a campaniei se pot face extrem de ușor.

- Supunerea tuturor celor care abuzează animalela ședințe de psihoterapie în închisoare, pentru a crește șansele de reabilitare la întoarcerea în societate.

- Majorarea drastică a sancțiunilor pentru deținătorii de animale care nu asigură condițiile minime de bunăstare animală și interzicereadeținerii de animale pe viață, după prima abatere.

- Introducerea avertizării oficiale, în urmă sesizărilor, pentru cei care amenință că vor comite acte de cruzime împotriva animalelor, incluzând otrăvirea, spanzurarea și orice altă acțiune care provoacă suferință animalelor și care nu este reglementată în acest moment.

- Obligarea tuturor organelor de poliție cu sprijinul pompierilor (după caz) să intervină imediat atunci când sunt semnalate cazuri de abuz asupra animalelor, cazuri cu animale aflate în pericol, rănite sau în situații în care au nevoie de ajutor imediat. În acest moment, sunt puține secțiile de poliție care tratează cu seriozitate sesizările privind bunăstarea animalelor.

Petiție inițiată de Asociația Toto & Pufi și de Animals International România

De ce este important?

O filmare realizată în zona orașului Orăștie cu un tânăr care a băgat într-o groapă de mici dimensiuni doi câini, dintre care unul de lupta, a șocat în seară această întreagă societate românească, indignată la maxim de abuzurile repetate asupra animalelor și de faptul că astfel de agresori nu primesc niciodată pedeapsa meritată.

A două zi, au apărut două noi cazuri pe TIK TOK: un tânăr leagă un câine fără stăpân și își pune câinele de luptă să îl sfâșie, în timp ce filmează; alt tânăr își asmute câinele de luptă pe un alt câine fără stăpân, iar acesta îl prinde și îl sfâșie. Un alt caz pe facebook arată o grupare organizată care face același lucru în mod frecvent. Sute de alte cazuri de o cruzime înfiorătoare apar în fiecare zi în grupurile de iubitori de animale, acestea fiind doar cele care ajung publice.

Este dovedit științific că agresorii animalelor au istoric sau recidivează, agresand și chiar ucigând oameni. Există studii care arată încă din anul 1983 că în 88% din reședințele unde s-au înregistrat acte de violență asupra copiilor și oamenilor, s-au comis și abuzuri asupra animalelor.

Agresorii ar putea fi identificați din timp, un OUG este absolut necesar și în folosul societății, putându-se preveni abuzuri grave. Nu mai avem timp să amânăm alt proiect de lege, nu există nicio justificare să
nu intervenim rapid și să luăm măsuri simple pentru oameni și animale. Traumele cauzate de aceste acte de cruzime sunt adânci, iar oamenii și animalele din preajma agresorilor sunt în pericol permanent.

Cruzimea împotriva animalelor este prea des tolerată și încurajată prin slaba acțiune a autorităților în majoritatea cazurilor, situația fiind de mult timp scăpată de sub control.

Societatea românească condamnă tot mai vehement astfel de acte cruzime, iar dovezile care sunt scoase la lumina tulbură emoțional, otrăvind societatea. Cei care cauzează suferință animalelor sunt oameni la fel de periculoși și pentru semeni. Libertatea lor este un pericol iminent pentru societate.

Un simplu dosar penal nu este suficient.

Amenzile și pedepsele prevăzute de legile pentru protecția animalelor 205 din 2004 și 55 din 2002sunt aproape nesemnificative și nici măcar acestea nu sunt respectate. Noua lege care prevede înăsprirea unor pedepse este tergiversată de mai mult de 5 ani în Parlamentul României, nu mai avem timp să așteptăm, cazuri de cruzime extremă se întâmplă absolut în fiecare zi.

Oricât de barbare ar fi cazurile, pedeapsa maximă posibilă este de numai un an de închisoare și NU S-A ACORDAT NICIODATĂ ÎN ROMÂNIA. Până în prezent, majoritatea dosarelor penale nu s-au soldat în favoarea animalelor. De aceea, persoanele care comit abuzuri sunt în continuare încurajate să comită noi acte de cruzime, să reprezinte un pericol și să devină un model negativ pentru societate.

La rândul lor, toți cetățenii de bună credință trebuie să ia atitudine atunci când sunt martorii unor scene de cruzime: să facă tot posibilul să oprească cruzimea, să o documenteze (loc, dată, foto, video, nume, detalii etc) și să sesizeze poliția prin apel la 112 atunci când este cazul sau prin sesizări online atunci când nu au altă variantă.

Cum va fi inmânată

Depunere la registratura Guvernului

Romania

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL


Motivul semnării

  • Indivizii cu probleme psihice nu au dreptul să dețină animale! Semnat🐕👍
  • Semnat cu respect
  • Fiecare fiinta are aceleasi dreptul de a trai pe acest pamant...om,animal,pasare etc.Omul nu este stapan pe viata nimanui inafara de viata proprie.Nu suport aroganta omul de a se crede superior.

Actualizări

2020-05-03 19:18:33 +0300

S-a ajuns la 20,000 semnături

2020-05-01 23:36:18 +0300

S-a ajuns la 10,000 semnături

2020-05-01 20:34:55 +0300

S-a ajuns la 5,000 semnături

2020-05-01 13:56:45 +0300

S-a ajuns la 1,000 semnături

2020-05-01 13:11:32 +0300

S-a ajuns la 500 semnături

2020-05-01 12:29:51 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2020-05-01 12:22:50 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2020-05-01 12:16:56 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2020-05-01 12:09:32 +0300

S-a ajuns la 10 semnături