Skip to main content

Către: Ministerului Public

Opinia Ministerului Public privind dizolvarea partidelor

Ministerul Public este autoritatea publica care poate cere in instanta dizolvarea unui partid politic in mai multe situatii. (conform articolului 46, alineatele 1 si 2 din legea 14/2003, Legea partidelor politice)

Una dintre situatiile in care Ministerul Public poate cere dizolvarea unui partid politic este atunci cand partidul urmareste alt scop decat cel care rezulta din statutul si programul politic al acestuia. (conform articolului 46, alineatul 1, litera d din legea 14/2003, Legea partidelor politice)

Solicitam Ministerului Public raspunsurile la urmatoarele intrebari:

1. Ministerul Public considera ca partidele aflate acum la guvernare urmaresc scopurile ce rezulta din statutul si programul politic al acestora?

2. Daca raspunsul la prima intrebare este DA, care este argumentatia aferenta?

3. Daca raspunsul la prima intrebare este NU, care este argumentatia aferenta? Si de ce pana la aceasta data Ministerul Public nu a intreprins masurile legale specifice dizolvarii unui partid politic aflat la guvernare?

De ce este important?

Presa de specialitate, de investigatii jurnalistice corecte publica date, studii, rapoarte, articole prin care trag semnale de alarma insistente ca Romania a intrat in declin economic si se afunda tot mai mult.

Pe de alta parte, politicienii aflati la guvernarea tarii, prin declaratiile lor politice, ne tot repeta ca situatia este roz, ca economia tarii duduie, ca totul functioneaza in regula si ca ne dezvoltam.

Constitutia Romaniei prevede o serie de drepturi, printre care si:
- dreptul la informatie, conform art. 31;
- dreptul la un nivel de trai decent, conform art. 47.

Asadar, in acest moment suntem informati corect? Masurile adoptate de cei care guverneaza tara in acest moment asigura dezvoltarea tarii si traiul decent al cetatenilor sai?

Actualizări

2019-01-30 21:51:11 +0200

S-a ajuns la 10 semnături