Skip to main content

Către: Doina Gradea - director general TVR, Eduard Dârvariu - director TVR1

Jos labele de pe TVR!

Această campanie a fost încheiată

Doamnă Gradea,
Domnule Dârvariu,

Noi, cetățenii platitori de taxe, nu ne simțim confortabil să finanțăm cenzura și lipsa de profesionalism. Prin urmare, vă cerem demisia din funcțiile deținute în TVR, ca urmare a dezvăluirilor jurnalistului Dragoș Pătraru. Considerăm inacceptabile intervențiile în politica editorială a postului public de televiziune și încercarea de subordonare a acestei insituții puterii politice.

Este inadmisibil faptul că direcțiunea TVR consideră că jurnaliștii postului public ar trebui să fie recunoscători partidului de guvernământ pentru alocarea bugetară. Rolul presei este să fie câinele de pază al democrației, nu agenția de publicitate a guvernului.

Nu în ultimul rând sunt dezgustătoare jignirile aduse jurnaliștilor. Un asemenea limbaj, chiar dacă nu este comunicat public, nu este tolerabil unor persoane aflate în serviciul public.

De ce este important?

Dezvaluirile jurnalistului Dragoș Pătraru nu fac decât să confirme odată în plus situația revoltătoare din televiziunea publică: managementul superior încearcă subordonarea politică a politicii editoriale iar jurnaliștii sunt supuși intimidărilor. Rolul televiziunii publice este acela de a informa corect și imparțial publicul nu de a ridica osanale puterii. De aceea cerem demisia directorilor TVR și TVR1!.

Realizatorul emisiunii Starea Nației a făcut public un montaj audio-video în care cei mai importanţi oameni din Societatea Română de Televiziune – Doina Gradea (director general TVR) şi Eduard Dârvariu (director TVR 1 şi producător executiv) – îşi exprimă părerea despre instituţia pe care o conduc şi angajaţii ei.

Doina Gradea consideră că Dragoş Pătraru are „o atitudine de scandal“, iar pe o jurnalistă care i-a adresat o întrebare incomodă primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, a numit-o „cap de porc“. „Băi, şi se duce reportera noastră, care e o tipă cu cap de porc...Să-mi bag picioarele, că nu poţi să o scoţi pe post.” spune Doina Gradea.

Despre jurnaliştii de la Ştirile TVR: „Deci, ce merită ăştia? Pumni în gură! Pumni în gură! Nu mă bag în conţinut, în politica editorială. Da, când sunt derapaje, sunt nevoită, sunt obligată să fac asta. Dar ăştia merită poliţie pe ei, le-am şi spus: trebuia să aduc un şef din afară care să vă taie, că nu meritaţi altceva decât să fiţi tăiaţi!“

Directorul TVR1, Eduard Dârvariu, se plânge că trebuie să-i dea raportul Doinei Gradea şi că nu înţelege care mai e rolul lui. De asemenea, Dârvariu susţine că şefa TVR este speriată pentru că „a văzut o groază de căcaturi care s-au întâmplat aici de-a lungul anilor, şi multe le-am văzut şi eu. Bă, au furat ăştia ca-n codru. Bă, nu ştiu...cred că şi persoanele alea fac parte din TVR, ştii prea bine că jumate dintre ei sunt fraţi, prieteni, rude...“

Despre Comisia de Etică din SRTV, Dârvariu spune: „Mă doare în p**ă de viziunea voastră, sunteţi nişte boi care aţi distrus cu toţii televiziunea asta. Toţi! Îi vezi cu nişte aere pe aici, Comisia de Etică, auzi...“

Categorie

Actualizări

2018-05-06 23:12:01 +0300

S-a ajuns la 1,000 semnături

2018-05-06 08:22:01 +0300

S-a ajuns la 500 semnături

2018-05-04 13:09:43 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2018-05-04 12:11:15 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2018-05-04 11:38:36 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2018-05-04 11:25:32 +0300

S-a ajuns la 10 semnături