Skip to main content

Către: Primăria Cluj-Napoca

La Terenuri Mănăștur - vrem parc cât mai repede!

Victorie! În urma acțiunilor noastre din ultimii 6 ani (petiție, evenimente cu mii de clujeni, dezbateri, ateliere, construcții temporare), municipalitatea clujeană a făcut public în mai 2019 un proiect de amenajare a zonei „La Terenuri”!

Mulțumim autorităților că au inițiat demersurile de transformare a acestei zone lăsate trei decenii în paragină într-un parc, însă dorim în același timp un angajament mai ferm al Primăriei cu privire la materializarea acestui Parc.

1. Vrem un calendar și un termen limită clar de finalizare a proiectului de amenajare.
2. Vrem dezbateri în cartier despre cum trebuie să arate proiectul, ca mănășturenii să aibă un cuvânt de spus. În acest scop, cerem acces la toată documentația publică completă a proiectului de amenajare – „Studiu de fezabilitate preliminar - Baza sportivă «La Terenuri»”.
3. Vrem să legați zona verde„La Terenuri” de Pădure, Grădini, Pârâul Calvaria și Cinema Dacia.

SEMNEAZĂ PETIȚIA DACĂ CREZI CĂ AUTORITĂȚILE AR TREBUI SĂ CONSULTE REAL CETĂȚENII ȘI SĂ DESCHIDĂ PARCUL CÂT MAI CURÂND!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PETIȚIE:

Noi, mănășturenii, dar și alți utilizatori ai spațiilor verzi din cartier cerem Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca investiții în reabilitarea zonei La Terenuri. Pentru ca acestea să fie posibile, dorim ca municipalitatea să negocieze cu proprietarii privați așa cum a negociat pentru terenul de sub parkingul de lângă „La Terenuri” și să recupereze aceste spații, ca apoi să le redea sub forma unui Parc/Spațiu Verde Public tuturor locuitorilor din cartier și din Cluj.
În consecință, cerem:
- Schimb de terenuri sau răscumpărarea de către municipalitate a terenurilor retrocedate către persoane private pentru a nu mai exista nici o scuză pentru lipsa investițiilor publice;
- Reabilitarea suprafețelor de sport, a mobilierului urban și amenajarea terenurilor în urma consultărilor cu rezidenți și experți;
- Instalarea unor cișmele, a unor toalete și curățarea spațiului verde;
- Transformarea zonei verzi în Parc Public pentru Mănăștureni într-un parteneriat real civic-public;
- Sprijinirea de către administrația Cinematografului Dacia a unor evenimente comunitare în aer liber în colaborare cu societatea civilă și mănășturenii.

De ce este important?

Calitatea vieții în oraș are de suferit dacă investițiile principale sunt axate pe asfaltări și inițiative ce favorizează traficul auto personal. Suntem mai mulți oameni decât mașini, de aceea vrem un primar și un Consiliu Local care ascultă vocea cetățenilor.
La Terenuri (între pădure – str. Mehedinți - grădini) este cel mai mare spațiu verde folosit în comun al Mănășturului.
Este de neacceptat ca spațiul La Terenuri – Mănăștur să fie lăsat să se deterioreze așa cum s-a întâmplat în ultimii ani. Răspândirea mizeriei și degradarea zonei s-au petrecut în ciuda faptului că este utilizată de un număr foarte mare de locuitori care socializează zilnic într-unul din puținele spații pe teren plat ale cartierului care nu este încă ocupat de blocuri sau de alte construcții. Chiar dacă de mai bine de 4 ani inițiativa La Terenuri-Spațiu Comun în Mănăștur împreună cu mănășturenii au ecologizat zona, au construit piese de mobilier temporar și au creat locuri de întâlnire comunitară și culturală considerăm insuficiente aceste eforturi fără aportul și asumarea municipalității clujene.

Cluj-Napoca, Romania

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Linkuri

Actualizări

2020-07-13 12:05:33 +0300

Petiția este un succes cu 2,495 semnături

2019-06-05 11:22:15 +0300

Marți ne vom întâlni oficial cu City-managerul orașului, Gheorghe Șurubaru pentru a discuta despre doleanțele mănășturenilor privind zona verde de La Terenuri. Haideți până atunci să le arătăm cât de mulți mănăștureni doresc un viitor verde al cartierului!

2016-05-27 23:20:56 +0300

S-a ajuns la 1,000 semnături

2016-05-19 08:38:53 +0300

500 de semnături sunt deja strânse offline înainte de a lansa campania pe de-clic.ro