Către: Primăria Cluj-Napoca

Dorim ca Zona Verde La Terenuri Mănăștur să fie transformată în Parc Public pentru Mănăștureni!

UPDATE: Hai cu o semnătură și un share până ajungem la 2.000 de oameni. Vrem un răpuns oficial de la Primăria Cluj-Napoca pentru petiția noastră. Nu ne-au contactat la alegerile locale, vrem un răspuns la alegerile parlamentare, mai ales că zona La Terenuri poate fi reamenajată prin fonduri naționale, așa cum s-a întâmplat cu fostul cartodrom transformat în bază sportivă la cererea clujenilor. Marți ne vom întâlni oficial cu City-managerul orașului, Gheorghe Șurubaru pentru a discuta despre doleanțele mănășturenilor privind zona verde de La Terenuri. Haideți până atunci să le arătăm cât de mulți mănăștureni doresc un viitor verde al cartierului!

Noi, mănășturenii, dar și alți utilizatori ai spațiilor verzi din cartier cerem Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca investiții în reabilitarea zonei La Terenuri. Pentru ca acestea să fie posibile, dorim ca municipalitatea să negocieze cu proprietarii privați așa cum a negociat pentru terenul de sub parkingul de lângă „La Terenuri” și să recupereze aceste spații, ca apoi să le redea sub forma unui Parc/Spațiu Verde Public tuturor locuitorilor din cartier și din Cluj.
În consecință, cerem:
- Schimb de terenuri sau răscumpărarea de către municipalitate a terenurilor retrocedate către persoane private pentru a nu mai exista nici o scuză pentru lipsa investițiilor publice;
- Reabilitarea suprafețelor de sport, a mobilierului urban și amenajarea terenurilor în urma consultărilor cu rezidenți și experți;
- Instalarea unor cișmele, a unor toalete și curățarea spațiului verde;
- Transformarea zonei verzi în Parc Public pentru Mănăștureni într-un parteneriat real civic-public;
- Sprijinirea de către administrația Cinematografului Dacia a unor evenimente comunitare în aer liber în colaborare cu societatea civilă și mănășturenii.

De ce este important?

Calitatea vieții în oraș are de suferit dacă investițiile principale sunt axate pe asfaltări și inițiative ce favorizează traficul auto personal. Suntem mai mulți oameni decât mașini, de aceea vrem un primar și un Consiliu Local care ascultă vocea cetățenilor.
La Terenuri (între pădure – str. Mehedinți - grădini) este cel mai mare spațiu verde folosit în comun al Mănășturului.
Este de neacceptat ca spațiul La Terenuri – Mănăștur să fie lăsat să se deterioreze așa cum s-a întâmplat în ultimii ani. Răspândirea mizeriei și degradarea zonei s-au petrecut în ciuda faptului că este utilizată de un număr foarte mare de locuitori care socializează zilnic într-unul din puținele spații pe teren plat ale cartierului care nu este încă ocupat de blocuri sau de alte construcții. Chiar dacă de mai bine de 4 ani inițiativa La Terenuri-Spațiu Comun în Mănăștur împreună cu mănășturenii au ecologizat zona, au construit piese de mobilier temporar și au creat locuri de întâlnire comunitară și culturală considerăm insuficiente aceste eforturi fără aportul și asumarea municipalității clujene.

Cluj-Napoca, Județul Cluj, România

Motivul semnării

  • spatiile verzi sunt f importante intr un oras
  • Ar fi foarte frumos să se amenajeze un parc acolo și nu cred că este așa de greu să se planteze niste copaci, se facă niște alei, și să se instaleze niște locuri de joacă pentru copii. Așa și cu Parcul Feroviarilor! Sau o zonă verde pe câmpul din față la Biblioteca Județeană. Ar trebui să fie o prioritate pentru administrație lucrurile astea așa de simple!
  • E dreptul nostru, al clujenilor, mănășturenilor, să beneficiem de un mediu curat, un ambient care să ne asigure condiții de destindere și agrement sportiv în cel mai mare cartier al Clujului.

Actualizări

2016-05-27 23:20:56 +0300

S-a ajuns la 1,000 semnături

2016-05-19 08:38:53 +0300

500 de semnături sunt deja strânse offline înainte de a lansa campania pe de-clic.ro