Skip to main content

Către: Primarului I. Bolojan

Desființarea grădinii zoologice Oradea

Desființarea grădinii zoologice Oradea

Doresc să se desființeze grădina zoologică din Oradea deoarece animalele sunt ținute captive , trăind în tristețe. Grădinile zoologice aparţin trecutului, oamenii nu mai vor să viziteze animale triste ţinute în cuşti. În România, în jur de 20 de astfel de grădini se află în situaţii precare, cu animale ţinute în cuşti mici, bolnave, singure, flămânde şi neglijate. Grădina Zoologică din Oradea este una dintre ele.

De ce este important?

Este foarte important deoarece fiecare animal ar trebui sa trăiască în habitatul lui natural , cu climatul și vegetația specifică și benefica fiecărei rase.
O grădină zoologică este un loc în care animalele captive sunt expuse pentru ca oamenii să le vadă. Animalele aflate în captivitate suferă de plictiseală, stres și izolare.
Îndepărtarea animalelor din sălbăticie pune în pericol și mai mult populația sălbatică, deoarece populația rămasă în sălbăticie va fi mai puțin diversă din punct de vedere genetic și pot avea dificultăți mari de a se reproduce.
Dacă oamenii doresc să vadă animale sălbatice, le pot observa în natură sau pot vizita un sanctuar. (Un adevărat sanctuar nu cumpără, nu vinde sau reproduce animale, ci primește animale de companie exotice nedorite, animale în exces din grădini zoologice sau animale sălbatice rănite care nu mai pot supraviețui în sălbăticie.)

Oradea, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2021-07-31 23:58:03 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2021-05-15 12:18:24 +0300

S-a ajuns la 10 semnături