Skip to main content

Către: Parlamentul României

Defibrilator în locuri publice

Defibrilator în locuri publice

Cerem amplasarea a cel puțin unui defibrilator extern în locurile publice din orașele din România.
În țara noastră șansele de supraviețuire a unei persoane în urma unui stop cardio respirator este de numai 5%, însemnând că anual mor aproximativ 70.000 de români din această cauză. Mai multe vieți ar putea fi salvate dacă manevrele de prim ajutor ar fi acordate prompt, însă în mai mult de 9 din 10 cazuri se asistă neputincios la aceste evenimente.

De ce este important?

Defibrilatorul e esențial în cazurile de prim ajutor. În multe orașe din multe alte țări există defibrilatoare în piețe și alte locuri publice.
Defibrilatoarele automate externe sunt o modalitate ușoară și sigură prin care persoanele fără pregătire medicală pot interveni în cazul asistării unui stop cardio-respirator, scurtând considerabil timpul în care persoana afectată nu beneficiază de tratamentul corespunzător.

În cazul unui stop cardio-respirator (SCR), suportul vital de bază câștigă minute importante în lupta cu viața, până la sosirea cadrelor medicale specializate. Studiile efectuate au demonstrat că persoanelor cărora li se aplică rapid manevrele de resuscitare au cele mai mari șanse de recuperare după instalarea unui SCR, rata de supraviețuire crescând de la 5% până la chiar 50% în unele cazuri. Pe de altă parte, victimelor cărora nu li se acordă suportul vital bazal au șanse minime de a supraviețui în urma unui SCR, acestea scăzând cu 10% în fiecare minut care trece. (sursa info: SMURD)

Categorie

Actualizări

2021-10-26 16:59:39 +0300

S-a ajuns la 10 semnături