Către: Primaria Oradea, Politia Locala

Vrem masuri de calmare a traficului pe Str. Dr. Louis Pasteur, Oradea!

CN
Picture
Campanie inițiată de
Camelia Ngr

Calmarea traficului folosește designul fizic și alte măsuri pentru a îmbunătăți siguranța șoferilor, pietonilor și bicicliștilor. A devenit un instrument de combatere a vitezei și a altor comportamente nesigure ale șoferilor din cartiere. Acesta își propune să încurajeze o conducere mai sigură și mai responsabilă și, potențial, să reducă fluxul de trafic. Astfel de măsuri sunt comune în Australia și Europa (în special în Europa de Nord).
Problema este ca Str. Dr. Louis Pasteur este o zona foarte circulata de soferi care incalca limita de viteza, nu acorda prioritate pietonilor la traversare, blocheaza vizibilitatea parcand neregulamentar, nu dau prioritate biciclistilor.

Este o zona extrem de periculoasa pentru varstinici, ei fiind majoritatea populatiei din zona. Stra-matusa mea de 92 de ani a fost accidentata pe alee de o masina care nu s-a asigurat.

Trecerile de pietoni nu sunt semnalizate cu lumina. Statia de autobus nr. 13 din fata bisericii nici macar nu are o trecere de pietoni. Daca vrei sa treci strada acolo, este un punct mort.

Vrem treceri de pietoni semaforizate si semnalizate ca atare. Vrem ca siguranta pietonilor sa fie o prioritate.
Vrem mobilier stradal, îngustarea drumurilor, insule pietonale, trecerile de pietoni ridicate, instalarea șicanelor, Limitatoare de viteză, denivelări artificiale.

De ce este important?

Siguranta pietonilor si a persoanelor vulnerabile. Respectarea ierarhiei de transport sustenabilă. Reducerea poluarii fonice de la masinile care fac curse noaptea tarziu.

Oradea, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Categorie