Skip to main content

Către: Ministerul sanatatii

Vrem acces real al cabinetelor de medicina de familie la PNRR Respectati termenii initiali!

E nevoie sa ne imbunatatim cabinetele si dotarea lor. Cabinetele de medicina de familie sunt de interes public, baza sistemului de sanatate
Vrem respectarea termenilor initiali:
- virarea banilor inainte de finalizarea lucrarilor
- posibilitatea de a actualiza costurile la valoarea actuala
- asumarea responsabilitatii privind cheltuielile eligibile de catre cei care au aprobat proiectul
- respectarea termenelor de plata sau decalarea celor de executie a lucrarilor
- reducerea birocratiei - ni s-a impus sa facem documentatia singuri - suntem medici, nu economisti

De ce este important?

Impreuna putem contribui la o asistenta medicala mai buna, la sanatatea noastra a tuturor. Fortate sa devina entitati private in anii 90, cabinetele medicale ale medicilor de familie au fost subfinantate continuu si nu au putut accesa pana acum fonduri europene. Desi sufocati de activitatea medicala si de birocratia inutila, multi dintre noi au ales sa acceseze aceste fonduri ca singura solutie pentru a isi dota si aduce la standardele actuale cabinetele, desi majoritatea lor nu sunt proprietatea noastra.
Am avut promisiunea ca o sa fie usor, simplu, ca banii vor intra in conturile noastre inainte de demararea lucrarilor. Majoritatea am ales sa contractam lucrarile cu firme mici dar cu preturi bune. Nici noi nici firmele acestea nu au capitalul necesar pentru a sustine lucrarile daca banii din program nu intra in conturile noastre inainte de a le incepe.
Majoritatea am ales sa alcatuim noi documentatia necesara accesarii fondurilor. In conditiile in care Ministerul Sanatatii accepta dosarele, valideaza cheltuielile ca eligibile, daca ulterior vor fi reconsiderate neeligibile nu vom putea sustine din banii nostri aceste costuri.
De cand am depus devizele, preturile materialelor si al manoperei au crescut semnificativ. Cat timp nu din vina noastra lucrarile nu au demarat la timp, e necesar sa putem reactualiza lucrarile, preturile.

Actualizări

2023-04-14 22:56:27 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2023-04-11 14:11:38 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2023-04-11 08:17:12 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2023-04-11 05:34:30 +0300

S-a ajuns la 10 semnături