Campanii de succes

63
Campanii de succes
 • 25 Semnături
  Inițiat de cristinel petrescu Picture
 • Zi liberă pentru părinți atunci când se închid creșele,grădinițele,școlile (de stat sau particulare)
  Dragi părinți și prieteni, Am lansat această petiție în urmă cu 10 luni, după ce m-am văzut pus iarăși în situația de a nu avea cu cine să las copiii acasă în urma închiderii de pe o zi pe alta a școlilor/grădinițelor (chiar și a celor particulare). Am fost surprins să constat că în timp record s-au strîns peste 55.150 de semnături. Împreună cu echipa Declic ne-am implicat activ în a ne face auziți, semnalând comisiilor parlamentare, senatorilor și mass-mediei că existam și că părerea noastră contează. Grație susținerii dumneavoastră, proiectul de lege, despre care am aflat după inițierea petiției, care le dă părinților dreptul la zile libere de la locul de muncă în asemenea situații neprevăzute, a fost adoptat de Camera Deputaților în urmă cu câteva zile, iar astăzi a fost promulgat de Președintele Klaus Iohannis. Este o victorie însemnată pentru toți părinții (chiar dacă propunerea legislativă a suferit modificări), care ne va scuti de multă bătaie de cap de acum înainte. Felicitări, ați câștigat !!! Vă mulțumesc pentru susținere și vă invit să luptați întotdeauna pentru drepturile dumneavoastră!
  55.247 Semnături
  Inițiat de Adrian Pascaru Picture
 • Solicităm stoparea accesului motocicliștilor enduro pe Valea Căpușului
  Am reușit, pentru prima dată după mulți ani să oprim accesul motocicliștilor enduro în zona ariei protejate de pe Valea Căpușului și în zona pădurii aflate în proprietate privată. Concursul Transilvania Arena s-a desfășurat doar pe 15 km din cei 50 care încălcau zonele amintite. Cei 15 km sunt pe teritoriul împădurit al Ocolului Silvic Gilău și terenurile publice ale Primăriei Căpușu Mare. Instituții care și-au dat acordul pentru desfășurarea evenimentului și au tolerat ani de zile prezența aproape zilnică a motocicliștilor în întreg arealul Văii Căpușului. În plus am reușit să dovedim că raidurile permanente de-a lungul anilor în acest areal au fost făcute cu încălcarea legii. De la depunerea petiției nu am cunoștință de reluarea raidurilor pe traseele din areal. Monitorizăm cu atenție situația, având informații că lucrurile nu se vor opri aici. În încheiere doresc să mulțumesc Declic pentru sprijinul acordat. Petiția a strâns în total ( online + liste ) aproape 700 de semnături. Vă salut, Ovidiu și mulți dintre locuitorii satelor Căpușu Mic și Dumbrava, care nu mai credeau în revenirea legii aici.
  575 Semnături
  Inițiat de Daramus Ovidiu
 • PESCUIM la păstrăv între 1 aprilie și 30 septembrie
  Ordinul 462/2021 58/462 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie şi refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2021, Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 278 din data de 19 martie 2021, conține exact ceea ce am solicitat: Art. 6 (1) Se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv şi familial al speciilor de peşti şi al altor vieţuitoare acvatice vii, după cum urmează: f) păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu şi păstrăvul fântânel, de la data intrării în vigoare a prezentului ordin până la 31 martie 2021 şi în perioada 1 octombrie 2021 - 31 martie 2022; Felicitări!
  1.113 Semnături
  Inițiat de Aqua Crisius Picture
 • Politia Animalelor
  Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat pe 25 august 2020, înființarea Poliției Animalelor. Noul Proiect de Ordonanță de Urgență modifică Legea 205/2014 de protecție a animalelor. Acest proiect prevede că animalele aflate în pericol vor putea fi confiscate de oamenii legii fără ca aceștia să aibă mandat pentru a intra pe o proprietate privată.
  18.747 Semnături
  Inițiat de Serban Ionita
 • OVIDIU BADEA a ascuns dimensiunea jafului din păduri. Cerem destituirea sa!
  Încă o VICTORIE pentru o petiție inițiată pe Campaniamea.declic.ro. Ovidiu Badea, cel ce a ascuns dimensiunea jafului din păduri, a fost demis zilele trecute. Felicitări celor aproape 6000 de membri Declic care au semnat această petiție. Petiția lansată de STOP Defrișărilor a cerut eliberarea din funcție a lui Ovidiu Badea, Directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea” (INCDS)! Conform ultimului ciclu de cercetare al Inventarului Forestier Național (IFN) încheiat în 2018, din pădurile românești s-au extras 38 de milioane de metri cubi de lemn anual. Doar 18 milioane reprezintă tăieri legale. Restul de 20 de milioane reprezintă cantitatea de lemn dispărut fără acte, în fiecare an, în valoare de 1 miliard de euro. Ovidiu Badea, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură, instituția care a elaborat acest raport, a manipulat forma finală a documentului. A hotărât excluderea datelor care descriu statistic dispariția materialului lemnos din pădure. Adică a ascuns dimensiunea jafului!
  5.929 Semnături
  Inițiat de Stop Defrișărilor
 • Stop legii care ar deschide vânarea urșilor pentru trofee
  Am câștigat. Amendamentul introdus de un deputat pentru a păstra ursul brun sub strictă protecție a fost votat în plenul Parlamentului. Îți mulțumim din suflet pentru semnătura ta care a contat decisiv! Echipa Agent Green
  107.790 Semnături
  Inițiat de Agent Green Picture
 • STOP Incompetenței care decide soarta noastră medicală!
  Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România are o nouă conducere, începând de marți, 14 ianuarie. Ministerul Sănătății a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă faptul că ministrul Victor Costache a numit-o pe Roxana Stroe în funcția de președinte al Agenției. Roxana Stroe va ocupa acest post de conducere temporar, până în momentul în care va fi organizat concursul de ocupare a postului de președinte în Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicală din România (ANMDMR), conform legislației în acest domeniu.
  22.704 Semnături
  Inițiat de Asociatia Daruieste Viata ONG Picture
 • Susţinem candidatura Laurei Codruţa Kövesi pentru funcţia de procuror şef european
  LCK a fost votată ca Prim Procuror oficial al Parchetului European pe 19.09.2019. „Au fost atât de mulţi români care m-au susţinut, cetăţeni care nu sunt români şi m-au susţinut, că nu am simţit niciun moment că am fost singură în această luptă, le mulţumesc." - Laura-Codruţa Kövesi. Vrem să vă mai mulţumim pentru semnătură, pentru susţinerea morală sau chiar financiară a demersului nostru de la Bruxelles. Şi vrem să o felicităm din nou pe d-na Kövesi pentru formidabila ei reuşită, dar şi să ne facem cu ochiul unii altora pentru gestul nostru mic, dar deloc neimportant, de susținere. Haideţi să rămânem treji şi gata de acţiune cetăţenească!
  148.519 Semnături
  Inițiat de Dumitru Cornel Vilcu Picture
 • Modificarea legislatiei care discrimineaza acordarea de burse
  Pe 19 ianuarie a trecut Legea 38/2019 care specifică: „Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanță, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu”. Cunatumul acestora se stabilește anual de către Guvern. Astfel, am reușit! Elevii din România vor putea primi toate bursele pe care le merită, fără a mai trebui să aleagă ce doresc să fie: buni la învățătură sau orfani. Vă mulțumesc.
  4.479 Semnături
  Inițiat de LAVINIA DINU