Skip to main content

Către: Ministerul Tineretului si Sportului

Relansarea evenimentelor sportive de anduranță

Realizarea unui plan de relansare a evenimente sportive sportive de masă. Limite de persoane adaptate după nivelul de alertă din fiecare județ.

De ce este important?

Evenimentele sportive de masă au atins un an în care desfășurarea lor a fost oprită complet ca urmare a COVID-19. Credem că la acest moment, este absolut necesar să avem un plan stabilit pentru redeschiderea evenimentelor sportive.

Acest lucru este important, majoritatea evenimentelor având loc anual și necesită o planificare îndelungată, astfel că o altă perioadă de incertitudine va afecta viabilitatea evenimentelor din 2021, dar și viabilitatea pe termen lung a organizațiilor (asociații, cluburi, companii) care produc aceste evenimente.

Evenimentele de anduranță sunt ideale pentru o redeschidere sigură, în etape, deoarece au loc în aer liber cu participanții în mișcare constantă (adică distanțarea socială încorporată). Nu numai asta, dar practicile din ziua cursei pot fi modificate pentru a limita numărul de persoane într-un singur loc la un moment dat, de ex. starturi în valuri, eliminarea activităților post-eveniment.

Redeschiderea evenimentelor prezintă un risc mai scăzut decât alte activități permise în această perioadă (ex: pârtiile de ski). Un studiu de 787 de evenimente japoneze de alergare desfășurat în perioada 1 iulie - 4 octombrie 2020, în cele două săptămâni următoare evenimentului a fost raportat un singur caz de COVID-19 într-un eșantion de aproape 670.000 de sportivi și oficiali.

Apreciem că reglementările prin ordinele comune MTS-MS privind organizarea de evenimente sportive necesită clarificări în ce privesc numărul de persoane ce pot participa la evenimente adaptate evenimentelor sportive de anduranță. Limite adaptate după nivelul de alertă din fiecare județ.

Exemple de bună practică:

https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-grassroots-sports-guidance-for-safe-provision-including-team-sport-contact-combat-sport-and-organised-sport-events#organised-sports-participation-events

https://www.dfb.de/news/detail/gradual-return-of-spectators-and-guests-224609/

Categorie

Actualizări

2021-08-13 00:03:45 +0300

S-a ajuns la 10 semnături