Către: România

Nu votez mânjiți la alegerile parlamentare

Ziua în care renunțăm e ziua în care murim. Azi mă angajez să nu renunț și să nu mai las să intre mânjiți în Parlament. Îmi asum să-i rușinez public pe toți cei care îndrăznesc să ne mai ceară o dată votul nemeritat.

Voi depune toate eforturile să-i conving pe alți oameni de bine să meargă la vot pe 11 decembrie și să nu voteze pătați.

De ce este important?

15 candidați acuzați de fapte de corupție au fost aleși primari la alegerile locale din iunie. Unul dintre ei și-a depus jurământul chiar din arest. Acesta a fost un test al vigilenței noastre. L-am ratat deși nu am uitat că și ‘corupția ucide’.

Acum un alt set de corupți se pregătește pentru Parlament. Pe mulți dintre ei îi știm. Pe alții, mai puțin. Ce au toți în comun? Capacitatea de a se preface că nimic nu s-a întâmplat, convingerea că a fi acuzat de corupție intră la ‘diverse’ și că nesimțirea te duce departe… până în Parlament.

Însă de data aceasta ne-am pregătit de alegeri. Suntem vigilenți, vocali și hotărâți să acționăm strategic. Avem un plan: să-i cu degetul pe toți cei acuzați de fapte de corupție, să-i facem celebri la ei acasă, în județele unde au nevoie de voturi. Vom vorbi tare și răspicat nu de corupți (cuvânt poate lipsit deja de substanță), ci de mânjiți. De mânjeala faptelor care lasă urme de neșters și care se lipește iremediabil de reputația unui om politic.

Intră pe județul tău și vezi cum arată până în acest moment lista de candidați mânjiți: https://alegeri.de-clic.ro

Vei spune poate că înfruntăm un sistem electoral care îi protejează pe cei care au probleme cu legea. E adevărat. Cei mai mânjiți dintre ei vor fi probabil cățărați la loc călduț, pe primele locuri eligibile. Acesta este un motiv în plus să acționăm toți, împreună. Și aici este provocarea. Dacă vrei ca România să se schimbe, atunci și tu trebuie să faci un pas înainte. Vom avea câștig de cauză? Acest lucru depinde de efortul fiecăruia dintre noi de a convinge măcar un indecis să iasă la vot, măcar un votant al corupților să se răzgândească.

Primul pas este această petiție-angajament. Ulterior vom împânzi internetul cu fețele mânjiților.

Momentul nostru a venit!

Categorie