Skip to main content

Către: Primaria Brasov / Directia Nationala Antifrauda

Noi parcuri publice in Brasov

Noi parcuri publice in Brasov

Pe raza Municipiului Brasov exista o multime de spatii virane care au apartinut in trecut unor mari intreprinderi (si probabil ca aceasta situatie se regaseste in multe alte localitati in tara) de exemplu: Steagul Rosu, Tractorul, Lubrifin, Intreprinderea Unelte si Scule, Hidromecanica etc. si care, in prezent, apartin domeniului privat. Ar fi foarte interesant de aflat cum au ajuns aceste terenuri in proprietatea unor persoane/firme particulare in conditiile in care au fost in proprietatea statului roman (deci in proprietatea noastra, a tuturor!) deci se impune o verificare de catre Directia Nationala Antifrauda a modului in care s-au efectuat tranzactiile de vanzare-cumparare.

In ceea ce priveste destinatia lor, Primaria Brasov ar putea sa se implice sa conditioneze utilizarea lor in scop social (prin crearea de parcuri sau locuri de promovare a culturii) si nu de creare de noi super-magazine sau blocuri de locuinte sufocand astfel orasul care si asa a fost pagubit de multe spatii verzi prin crearea parcarilor.

De ce este important?

* sa stim de ce si cum orasul a pierdut atatea terenuri importante care puteau fi folosite in folosul comunitatii
* avem nevoie de mai multe spatii verzi si locuri unde sa ne educam frumos copiii
* crearea de noi cartiere de blocuri pentru locuinte/super-magazine se poate face si prin extinderea orasului pe cand parcurile sau institutiile publice de cultura trebuie sa fie cat mai in centru

Brașov, Județul Brașov, România dar se poate extrapola la intreaga tara

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Actualizări

2019-11-11 17:15:02 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2017-03-15 10:46:04 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2016-07-21 01:01:38 +0300

S-a ajuns la 10 semnături