Skip to main content

Către: Tuturor romanilor constienti de pericolul unui sistem medical in colaps

Guvernul trebuie sa reformeze sistemul medical!

Guvernul trebuie sa reformeze sistemul medical!

Sa semneze petitia si sa o dea mai departe.

De ce este important?

Romania se afla pe penultimul loc din Europa geografica la eficienta sistemului medical, doar inaintea Bosniei - Hertegovina.
Nu-ti dai seama cu adevarat cat de bolnav este sistemul medical romanesc, decat atunci cand ajungi intr-un spital cu o problema de sanatate, mai ales la urgente.
Mereu te consolezi ca tie nu ti se poate intampla, dar la fel de des i se intampla macar unui cunoscut.
La momentul in care scriu aceasta petitie, ma aflu cu o ruda la Spitalul Judetean de Urgente Bacau, unde asteptam de 4 ore sa fie consultata. Doar doi medici se ocupa de toate urgentele, vreo 30 la numar, iar ambulantele aduc in continuare bolnavi, acestia avand prioritate.
Cativa dintre pacienti s-au saturat sa astepte la nesfarsit, nestiind nici macar cand si daca vor fi consultati, si pleaca unul cate unul, injurand si scrasnind din dinti de durere.
In afara de Bucuresti, in restul tarii, singurele camere de urgenta sunt in spitalele judetene. Se moare cu zile in Romania, asteptand la Urgente.
Spitalele sunt cu atat mai mult lipsite de fonduri si atentie de cand au fost transferate primariilor, si stim cu totii cu ce se ocupa majoritatea primarilor acestei tari.
E timpul sa ne revoltam impotriva indolentei cu care este gestionat sistemul medical din Romania si sa cerem reforma lui imediata si neconditionata.
E timpul sa ne cerem dreptul la viata si de a fi tratati ca cetateni cu drepturi depline ai acestei tari pentru care platim impozite.
Va multumesc pentru implicare, o faceti pentru voi si cei din jurul vostru.


Motivul semnării

  • am fost la urgenta seara m-am simtit rau medicul de garda sa enervat pe mine ca dece o deranjez la 12 noaptea ma trata cu indiferenta si dispret.
  • Pentru ca este necersar.

Actualizări

2016-10-18 01:12:25 +0300

S-a ajuns la 100 semnături

2016-07-24 21:36:27 +0300

S-a ajuns la 50 semnături

2016-07-15 20:44:10 +0300

S-a ajuns la 25 semnături

2016-07-15 16:44:45 +0300

S-a ajuns la 10 semnături