Skip to main content

Către: Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Ilfov; Primaria Oras Bragadiru

Fara praf în Bragadiru!

FARA PRAF IN BRAGADIRU

In conformitate cu prevederile legii nr. 104/2011 privind calitatea aerului inconjurator, in orasul Bragadiru exista surse de poluare a aerului cu efecte vizibile asupra sanatatii locuitorilor, motiv pentru care solicitam luarea unor masuri urgente pentru reducerea norului de praf in care ne inecam zi de zi.
Subsemnatii, locuitori ai orasului Bragadiru, judetul Ilfov, ne exprimam nemultumirea si ingrijorarea cu privire la aerul pe care il respira zi de zi locuitorii orașului, în mod special cei de pe strazile Libertatii, Gliei, Crisul Repede, Diamantului din orasul Bragadiru, judetul Ilfov, ca urmare a lucrarilor efectuate pe aceste strazi.
Dintre cele 4 strazi enumerate mai sus, una este asfaltata, strada Libertatii, sau era, caci lucrarile efectuate de firmele contractate de SC APA CANAL ILFOV SA, operatorul de apa, au distrus asfaltul si a fost inlocuit cu nisip.
Celelalte 3 strazi sunt de pamant, dar in urma lucrarilor efectuate de firmele contractate de SC APA CANAL ILFOV SA, situatia s-a inrautatit, norul de praf ridicat dupa fiecare trecere a unui autovehicul face ca aerul sa fie greu de respirat, iar acest lucru este vizibil la orice ora, avand impresia cateodata ca este ceata afara.
Bineînțeles, situatia nu se limitează la aceste strazi, deoarece praful este purtat de vânt și pe celelalte adiacente. În lipsa unei curățenii corespunzatoare a carosabilului, praful este omniprezent. La asta se adaugă multitudinea de șantiere și autoutilitarele mari care transporta diverse materiale de construcții, care contribuie la poluarea atmosferica.
Cum a fost o perioada secetoasa de atatea luni, efectele poluarii aerului se resimt si mai mult, iar locuitorii au ajuns la capatul rabdarii, persoanele cu boli respiratorii, copiii si varstnicii fiind cele mai afectate.
Se cunoaste faptul ca expunerea pe termen lung la o concentratie de particule fine poate cauza cancer si moartea prematura.
Solicitam luarea unor masuri pe termen scurt si mediu, astfel incat sa fie redusa cantitatea de emisii de poluanti in aer, cum ar fi udarea periodica a carosabilului, maturarea asfaltului pe toate strazile de catre operatorul de salubrizare, dar mai ales cerem ASFALTAREA DE URGENTA A ACESTOR STRAZI, in conditiile in care au fost finalizate lucrarile de extindere a retelei de apa si canalizare pe 3 dintre ele, pe strada Diamantului au stagnat lucrarile luni de zile.
Dreptul la un mediu sănătos este un drept constituțional.
Dacă vrei să te alături celor interesați de sănătatea locuitorilor din Bragadiru, dacă îți pasă de calitatea aerului pe care îl respiri tu și familia ta, te invităm să susții această petiție până duminică, 6 noiembrie, pentru ca luni să o trimitem autorităților.
Respectați dreptul de a respira un aer curat!
Campanie inițiată de consilierii locali PMP Bragadiru
Respectati dreptul de a respira!

De ce este important?

Praful ne sufoca in fiecare zi, avem dreptul de a respira!

Cum va fi inmânată

Electronic

Bragadiru, România

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Categorie

Actualizări

2022-11-09 20:19:36 +0200

S-a ajuns la 500 semnături

2022-11-04 17:33:59 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2022-11-04 16:51:42 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2022-11-04 16:33:24 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2022-11-04 16:25:18 +0200

S-a ajuns la 10 semnături