Skip to main content

Către: Președintele

Dorim oprirea prigoanei populatiei române din Ucraina si stabilizarea relațiilor diplomatice!

Fotografie de Katharina Maria pe Unsplash
Dorim o discuție pe care să o întreprinda presedintele Klaus Iohannis cu presedintele Volodimir Zelenski despre discriminarea minoritatiilor române+moldovenești (vorbitorii de limbă româna) din Ucraina, aproximativ 400.000 de locuitori!
Prigoana preoților românii si a populației române trebuie oprita ori comunitatea risca sa fie asimilata definitiv!
Dorim stabilizarea relațiilor dintre Ucraina si România dar si dintre Români si Ucrainieni!

De ce este important?

Scopul principal este eliminarea principiilor sovietice și lăsarea în urma a fostelor neîntelegeri dintre România și Ucraina!
Daca intrăm puțin în istorie, Uniunea Sovietică a anexat aceste teritorii la sfârșitul celui de al doilea război mondial! Dupa război, în Republica Moldova și restul Basarabiei (regiunea Ismail și Bucovina de Nord), a fost instaurată o politică de teroare anti română la care România nu a putut avea nici un raspuns, fiind sub ocupație rusă! Dar, din păcate, după destramarea Uniunii Sovietice și independența Ucrainei, această politică de distrugere a identității românești a continuat! Orice mișcare românească a fost tot timpul strivită în Ucraina, chiar și după ce vremea sovietică a luat sfarșit! Dar, totuși, dupa 9 ani de la caderea lui Viktor Ianukovici si a guvernului pro-rus, Ucraina înca nu a schimbat nimic! Asta în mare parte din cauza relațiilor extrem de reci și de neprietenoase între Ucraina și România!
Dar nimeni nu se gândește la aceea populație românească, căreia, pe vremea interbelică, i s-a spus că sovieticii sunt oameni fără Dumnezeu iar ca Uniunea Sovietică este iadul pe pământ și au fost abandonați de o Românie neputincioasă!
Acea populație continuă să fie persecutată de mai bine de 78 de ani, până în acest moment!
Dar România încă da dovadă de dezinters față de acei oameni! Cărora, la Marea Unire, le-a fost făcută promisiunea că niciodată nu vor fi lasați de patria mamă!
În sud-vestul Ucrainei, România este văzută ca inamicul numarul 1 de mai bine de 78 de ani! Inclusiv Ucraina este o mare străină față de români și de România! Relațiile, până în martie, fiind foarte reci, aproape inexistente!
Totuși, realizez că Ucraina are propiile sale tulburări, dar acum se poate schimba ceva!
În acest moment România și Republica Moldova își pot face vocea auzită în privința românilor și moldoveniilor din Ucraina care au fost persecutați de mai bine de 78 de ani și le-a fost spălată mintea pe vremea Sovietică, care, iată că a disparut de mai bine de 32 de ani, dar nicio schimbare!
Dorim într-un număr cât mai mare, o schimbare în relațiile diplomatice dar și un respect reciproc! Inclusiv respectarea românilor și oprirea atacurilor împotriva lor!
Eu nu doresc prin aceasta petiție, vre-un atac împotriva Ucrainei ori agitarea populației! Eu doresc doar ca această populație să nu mai fie persecutată!

Actualizări

2023-10-26 00:24:40 +0300

S-a ajuns la 10 semnături