Skip to main content

Către: CCR, MINISTERUL JUSTITIEI, TRIBUNALUL BUCURESTI, COMISIA DE LA VENETIA, PARLAMENTUL EUROPEAN, CURTEA DE LA STRASBOURG, PRESEDINTELE KLAUS IOHANNIS

DIZOLVAREA PSD ALDE - DOSAR NR 3721/3/2018 TRIBUNALUL BUCURESTI

De ce este important?

CERERE DE DIZOLVARE

a urmatoarelor formatiuni politice:
1. Partidul Social Democrat (PSD) cu sediul central în București, Șoseaua Kiseleff nr. 10, sector 1,
2. Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) cu sediul central în Soseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff, Nr. 57, Sector 1, Bucuresti, pentru urmatoarele:

MOTIVE

Este de notorietate faptul ca actualul parlament are mai mult de 300 de parlamentari si acest fapt este consecinta neimplementarii rezultatului referendumului din anul 2009.
PSD (Partidul Social Democrat) si ALDE (Alianța Liberalilor și Democraților) acționează împotriva suveranității exprimată de popor prin referendumul din 2009 pentru că nu au implementat rezultatul acestui referendum fiind majoritari în componenența guvernului și a parlamentului.
Suveranitatea exprimată de popor prin referendum nu este la latitudinea unui guvern, este prevazuta expres de lege in art. 2 alin. 2 și art. 69 Constituția României, potrivit carora “ Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.”
Constitutia prevede ca suveranitatea apartine poporului roman, care o exercita, iar cea mai puternica forma constitutionala a suveranitatii poporului roman este REFERENDUMUL, care, constitutional, are puterea juridica cea mai mare , mai mare decat votul individual dat la alegerile locale sau parlamentare.
Alegerile parlamentare care s-au facut ulterior referendului sunt neconstitutionale, intrucat ele trebuiau sa se organizeze astfel incat sa se respecte referendumul din 2009 care a devenit LEGE si care obliga la reducerea numarului de parlamentari si Parlament unicameral.

Lipsa echilibrului in politica si lipsa de stabilitate in legislatie
Un alt aspect relevant in cauza il reprezinta atitudinea Parlamentul României care intelege ca in mod nejustificat si in contradictie cu interesul superior al poporului roman sa emita prea multe legi și normative si sa faca prea multe modificări în legislație.
Emiterea de legi cu o frecvență mare face în fapt ca să se inducă o lipsă de stabilitate legislativă și predictibilitate a politicii țării ceea ce este contrar ordinii publice și a principiului statului de drept pentru că de fapt cele două partide prin reprezentanții lor în parlament duc în mod constant un război împotriva justiției, împotriva statului de drept și de asemeni slăbesc șansele economiei de a se dezvolta ținând această țară în stare de slabă dezvoltare economică ceea ce duce spre migrație a forței de muncă din țară spre alte țări mai stabile din punct de vedere legislativ și predictibile din punct de vedere al politicii generale, duce spre o rată scăzută a natalității care s-a confirmat de-a lungul anilor deoarece populația nu are condiții propice de dezvoltare în plan economic. Este neîndoios că, în sistemele politice care înregistrează progrese economice şi sociale, domneşte ordinea, iar şansele pentru ca acest regim să dăinuie sunt mai mari decât în ţările în care nevoile sociale ale oamenilor nu sunt satisfăcute şi în care criza economică, corupţia şi rata înaltă a criminalităţii sunt în atenţia tuturor.
Se duce un război împotriva statului de drept prin instabilitatea legislativă și lipsa de predictibilitate a politicii generale economice și legislativă.Au fost incalcate in mod flagrant prevederile art. 40 alin 2 si alin 4 din Constitutia Romaniei care prevad urmatoarele: “ Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale.”
Vă rog să constatați ilegalitatea și neconstituționalitatea partidelor PSD, ALDE cu majoritate la guvernare și în parlament, ilegalitatea și neconstituționalitatea procesului legislativ al actualului parlament, și de asemenea ilegalitatea și neconstituționalitatea procesului legislativ al parlamentului precedent celui actual, ales în decembrie 2016 și pe cale de consecință aplicării prevederilor art. 69 Constituție, să contatați nulitatea mandatelor reprezentanților actualului parlament și a parlamentului ce a urmat imediat după referendumul din 2009.
Vă rog să obligati parlamentarii la restituirea salariilor și indemnizațiilor incasate necuvenit începând cu data validării referendumului din 2009 pentru că toți parlamentarii nu au acționat pentru implementarea rezultatului referendumului cu ocazia căruia poporul și-a manifestat voința supremă.
In temeiul art. 44 din Legea nr. 14 din 9 ianuarie 2003 –Legea partidelor politice, “Un partid politic își încetează activitatea prin:
a) dizolvare, prin hotărâre pronunțată de Curtea Constituțională, pentru încălcarea art. 40 alin. (2) și (4) din Constituția României, republicată;
b) dizolvare, prin hotărâre pronunțată de Tribunalul București;

Categorie

Actualizări

2018-03-04 23:40:18 +0200

S-a ajuns la 5,000 semnături

2018-02-08 18:45:39 +0200

S-a ajuns la 1,000 semnături

2018-02-08 12:55:33 +0200

S-a ajuns la 500 semnături

2018-02-08 09:56:25 +0200

S-a ajuns la 100 semnături

2018-02-08 09:30:26 +0200

S-a ajuns la 50 semnături

2018-02-08 09:15:40 +0200

S-a ajuns la 25 semnături

2018-02-08 09:04:14 +0200

S-a ajuns la 10 semnături